Přejít k hlavnímu obsahu

Už o tomto víkendu! Vodafone PLAYzone Arena bude hostit světový turnaj

26. 8. 2024 | 10:30 Trackmania Aréna
Úspěch předchozí PLAYzone Challenge vygradoval v mnohem vyšší ambice. Ve spolupráci se zahraničním organizátorem SPLIT uspořádáme v prostorách naší Vodafone PLAYzone Areny další Trackmania akci zařazenou do prestižní World Tour jako turnaj druhé nejvyšší kategorie!
PLAYzone Challenge v Trackmanii
PLAYzone Challenge v Trackmanii
Zdroj: doomject (s povolením)

Trackmania před více než dekádou patřila mezi oblíbené tituly na portále PLAYzone.cz. V několika letech se dokonce populární závodní arkáda dostala i do programu Mistrovství České republiky, kde nabídla mnoho památných momentů. Tyto časy jsou bohužel dávno pryč, zimní spánek trval opravdu dlouho. Po vydání nejnovějšího dílu se musely v komunitě najít nové vůdčí osobnosti. Ty se pak rozhodly celou scénu probudit.

Ihned po vydání hry jsme se pokoušeli rozjet menší online turnaje, ze kterých se ale nepodařilo udělat dlouhodobu záležitost. Zlom přišel až letos. V dubnu jsme ve spolupráci s PDF Events ve Vodafone PLAYzone Areně uskutečnili komunitní akci, která překonala veškerá očekávání. Na PLAYzone Challenge dorazili nejenom domácí hráči, ale také početná zahraniční delegace. Celkem se zúčastnili závodníci ze sedmi zemí!

Neuplynul ani týden od vyhlášení vítězů a už se začaly spřádat plány na pokračování v mnohem větším měřítku. Nečekaný úspěch a mezinárodní přesah všechny zúčastněné pořadatele opravdu nabudil. Takto semknutá komunita, která i po dlouholeté hibernaci ukázala svoji sílu, si další turnaje zaslouží, a právě pražské středisko veškerého esportového dění je dokonalým prostředím pro akce podobného charakteru.

Slovo dalo slovo a další PLAYzone Challenge je tady, tentokrát ve spolupráci se zahraničním pořadatelem SPLIT. Tentokrát již s cílenými evropskými ambicemi jsme společnými silami turnaji opět zajistili homologaci oficiální Trackmania World Tour, jen ještě vyšší třídy. PLAYzone Challenge nese označení Grand Tournament, takto prestižní offline soutěž se v letošní sezóně na celém světě uskutečnila jen jedna jediná.

Dvoudenní event se uskuteční 30. a 31. srpna, registrace jsou otevřené až do 25. srpna. Věříme, že se komunitě podaří naplnit 64 slotů a potvrdit potenciál Trackmanie v Česku. Hráčské vstupenky zakoupíte zde, pro platnou registraci je následně potřeba vyplnit tento formulář. Detailní informace včetně pravidel naleznete v našem turnajovém systému. V případě jakýchkoliv otázek se obraťte na kabele@playzone.cz.

Štítky: trackmania, PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.