Přejít k hlavnímu obsahu

Twitch spouští program pro DJe bez DMCA problémů. Novinku podporují světové hvězdy

30. 7. 2024 | 09:00 Lifestyle
Twitch konečně odhalil datum spuštění nového programu, který umožní DJům streamovat bez obav z porušování autorských práv. Platforma vlastněná Amazonem uzavřela partnerství s předními vydavatelstvími jako Universal Music Group, Warner Music Group a Sony Music. Nová DJ kategorie bude spuštěna 8. srpna 2024, zájemci se mohou přihlásit již od začátku měsíce.
iamGrandmasterFlash
iamGrandmasterFlash
Zdroj: Twitch.tv

Nejnovější program Twitche se zaměřuje na tvůrce hudby. Na mnoha službách čelí DJové riskují omezení obsahu až zabanování účtu. Twitchi se ale podařilo najít řešení. Platforma uzavřela partnerství s předními hudebními vydavatelstvími a DJové mohou jásat. Streamovat budou moci bez obav z DMCA zásahů. 

Spolupráce s korporacemi bude fungovat na bázi rozdělení příjmů, jejichž část půjde hudebníkům skrze společnosti. Tyto náklady se budou u jednotlivých monetizačních produktů lišit, ale Twitch slibuje program dotovat pro jeho zpopularizování. Většina vysílajících se údajně podělí o náklady v poměru 50:50.

Twitch koncem července odhalil veškeré detaily i datum spuštění programu. Elektronické hudební sety se rozjedou 8. srpna. Zájemci o program si musejí podat přihlášku prostřednictvím formuláře, který bude zpřístupněn 1. srpna. Přijaté kanály nebudou mít možnost uchovávat záznamy, klipy ani stěžejní scény. 

„Děkuji týmu Twitche, že se zasadil o vyřešení komplikovaného problému, kterému jsme my DJové na internetu čelili. Z budoucnosti DJingu jsem teď za nás za všechny nesmírně nadšený. Ještě jednou děkuji Twitchi za jeho podporu DJů!“ prohlásil DJ Jazzy Jeff, jehož můžete znát ze seriálu Fresh Prince, kde hrál s Willem Smithem.

Svůj vlastní Twitch kanál má například také Steve Aoki: „Toto oznámení je obrovským krokem kupředu pro DJe, kteří chtějí sdílet svou hudbu online. To, že se jim Twitch snaží pomoci při řešení tohoto problému, je důkazem vysokého potenciálu a významu DJů pro komunitu Twitche,“ vyjádřil se hvězdný DJ ke spuštění programu.

Twitch doporučuje DJům vytvořit si nový účet výhradně pro tvorbu hudby. Program totiž nelze využívat ani například pro přehrávání hudby na pozadí jiného obsahu. Současným partnerům bude Twitch pokrývat poplatky, aby ze dne na den nevydělávali méně. Dotace se ale bude po dobu 12 měsíců postupně snižovat.

Zdroj: twitch.tv
Štítky: Twitch, DJ