Přejít k hlavnímu obsahu

Česko jde do boje o Major. SINNERS začali výhrou, Dynamo Eclot a UNiTY mají první prohru

21. 8. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
Žádný ryze český nebo slovenský tým se ještě nikdy na Major nepodíval. Po změně formátu jich je ale nyní v šanghajském cyklu ve hře historicky nejvíce. Uzavřená kvalifikace v těchto dnech čeká Dynamo Eclot, SINNERS, UNiTY a ENTERPRISE, boje startují dvěma koly právě dnes!
Max „SHOCK“ Kvapil
Max „SHOCK“ Kvapil
Zdroj: PLAYzone (Milan Dobeš)

Uzavřená kvalifikace už nespojuje pozvané celky a šťastlivce z otevřených bojů, ale mezi účastníky najdeme pouze týmy z 17. až 48. místa evropského Valve žebříčku. Na tuto metu dosáhly hned čtyři české organizace, které seeding navíc poslal do jedné šestnáctičlenné skupiny. Od středy do pátku se tak dočkáme nejen velkých mezinárodních bitev, ale možná i nějakého derby. Právě teď je potřeba zúročit veškeré snažení.

O osm postupových slotů se začne hrát ve dvou BO1 kolech, které se uskuteční ve středu. Nezaspat vstup do turnaje tak bude nesmírně důležité. Kdo dnes dvakrát zvítězí, bude jediný krůček od letenky do Číny. Čtyři týmy bez výhry si naopak další zaváhání už nebudou moct v následném BO3 dění dovolit. Sledovat utkání můžete mimo jiné na týmovém kanále SINNERS, ambasadora DeeThanea či influencera DNE Cukyho.

Nejvyšší nasazení má Dynamo Eclot, které začne proti BC.Game. V řadách tohoto celku najdeme legendu Ladislava „GuardiaN“ Kovácse v roli trenéra, českého riflera Simona „KWERTZZ“ Horáka i známého snipera Guye „anarkez“ Trachtmana. SINNERS na úvod vyzvou mladé hvězdy B8 Daniila „headtr1ck“ Valitova a Andriie „npl“ Kukharskyiho. Těžká šichta čeká na UNiTY, kteří začnou proti Monte, bohužel už bez Martina „STYKO“ Styka. Polská sekce české organizace ENTERPRISE vykročí do bojů o RMR proti PARIVISION.

V naší coverage se budeme soustředit primárně na skupinu A, vzhledem k tomu, že v „béčku“ nenajdeme jediného českého ani slovenského zástupce. Favoritem na postup jsou podle žebříčku týmy jako ENCE, Sangal, BLEED nebo GamerLegion. Vyloženě slabý tým ale vzhledem k formátu v této fázi nehledejte.

Program 1. kola skupiny A:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.