Přejít k hlavnímu obsahu

V téhle hře mě nikdo neporazí, sází se Zuckerberg. Svůj oblíbený titul plánuje i streamovat

10. 10. 2024 | 17:00 Zajímavost
Svět herních streamů může brzy přivítat nového, nečekaného krále. Mark Zuckerberg, zakladatel Facebooku a současný ředitel společnosti Meta, zvažuje založení svého vlastního kanálu na Twitchi. A co ho k tomu vede? Jeho posedlost strategickou hrou Civilization. U titulu strávil tisíce hodin.
Mark Zuckerberg hraje Civilization
Mark Zuckerberg hraje Civilization
Zdroj: Facebook

Během zářijového setkání na Meta Connect v kalifornském Menlo Parku Zuckerberg šokoval publikum svým nadšením pro hru Civilization. „Priscilla (jeho žena) se nedávno podívala na můj Steam účet a říká: ‘Cože? Tys to hrál víc než tisíc hodin?’ „ řekl s úsměvem zakladatel Facebooku. „Pokud jde o strategické hry, jsem přesvědčen, že v Civilization jsem blízko velmistrovské úrovni. Vsadil bych se, že mě nikdo na světě nemůže porazit.“

Zuckerberg miluje tuhle strategii už od střední školy, formovala jeho kariéru a dokonce stála u zrodu jeho zájmu o technologii a inženýrství. A není divu – v Civilization musí hráč řídit národy napříč tisíciletími, od rozhodování o ekonomice až po vojenské strategie. „Hrával jsem Civilization, když jsem obdržel e-mail s přijetím na Harvard,“ vzpomíná na moment, který změnil jeho život. Kolik hodin asi tak má napříč všemi díly téhle herní série?

„Měl bych někdy udělat stream na Twitchi, kde proti někomu hraju,“ poznamenal na akci. „Byl bych opravdu překvapený, kdyby mě někdo dokázal porazit.“ hraju. S blížícím se vydáním sedmého dílu se spekuluje, že právě toto datum může být herním debutem. Opravdu by ale streamoval u konkurence místo své Mety?

Ačkoliv zatím nemá oficiální streamovací kanál, představa, že by se Zuckerberg připojil k populárním streamerům jako xQc nebo Pokimane, vzbuzuje značné vzrušení. Jeho rival Elon Musk už mu vyslal první výzvu, když na své platformě X vysílal Diablo 4 a přitáhl miliony diváků. Podaří se řediteli společnosti Meta něco podobného?

@pubity Finding time to play 1000 hours of Civilisation 6 and run Meta is mindblowing 🤯 #RoadTo20Million #Pubity ♬ original sound - Pubity

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.