Přejít k hlavnímu obsahu

Skandál na Pokémon turnaji: Hráč snědl soupeřovu kartu, aby si zajistil výhru. Stejně prohrál

15. 6. 2024 | 15:00 Kauza
Pokémon Trading Card Game umí zadělat na pořádné drama. Ale to, co se stalo na někdejším League Cupu, šokovalo naprosto všechny. Jeden z hráčů se totiž uchýlil k neuvěřitelnému triku – snědl kartu svého soupeře, aby byl diskvalifikován. Vše se mu ale nakonec vymstilo.
Pokémon TCG
Pokémon TCG
Zdroj: Pokémon TCG Championship Series

League Cupy jsou turnaje, které mají zásadní význam pro ambiciózní hráče. Mohou zde totiž získat body potřebné k postupu na mistrovství světa, proto jsou tyto akce proto organizovány podle přísných pravidel. Jedním z nich pravidel je povinnost předložit kompletní seznam karet. Pokud hráč předloží neplatný decklist, například s chybějící nebo nesprávnou kartou, může dostat penalizaci nebo být diskvalifikován.

Během turnaje se jeden z hráčů rozhodl využít tohoto pravidla ve svůj prospěch. Rozhodčích se zeptal, co by se stalo, kdyby ukázal vrchní kartu ze soupeřova balíčku a pak ji vrátil zpět. Během jejich diskuze rychle ukradl soupeřovu kartu a, čtete správně, snědl ji. Poté znovu zavolal rozhodčí, aby provedli kontrolu balíčku. Když zjistili, že v balíčku chybí snědená karta, nemohl hráč bez důkazu o soupeřově činu pokračovat.

Jeden z dalších hráčů nicméně nahradil onu chybějící kartu svou totožnou náhradní a mohlo se pokračovat. Incident měl vést k diskvalifikaci, ale protože to bylo poslední kolo a hráč s kartou v žaludku stejně prohrál, rozhodčí se rozhodli nepodnikat žádné další kroky. Organizátoři turnaje však přislíbili, že podobným situacím budou věnovat zvýšenou pozornost a učiní opatření k zajištění férové hry pro všechny účastníky.

Štítky: Pokémon, kauza
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.