Přejít k hlavnímu obsahu

Profík si zapomněl vypnout zakázanou funkci klávesnice a jeho tým přišel o výhru

4. 9. 2024 | 14:00 Counter-Strike 2 Kauza
Světový organizátor ESL definitivně zakázal využívání automatizovaných technologií pro zlepšení herního pohybu. Funkce zvaná Snap Tap způsobila velký boom, nejen klávesnice Razer Huntsman V3 Pro ale po rozhodnutí pořadatelů přišla o svoji hlavní zbraň. Přesto se může stát, že si funkci někdo omylem nevypne, po takovém provinění musí logicky nastat kontumace.
HEROIC
HEROIC
Zdroj: ESL Counter-Strike

O korekci strafingu za pomocí herních bindů nebo funkcí různých značek herních klávesnice se toho již napsalo spousta. Do situace muselo vstoupit samo Valve, které v aktualizaci z 20. srpna zakázalo využívání skriptů podobného ražení. Cílem bylo kompletně vyrušit šedou zónu, kdy na turnajích byly klávesnice povolovány, zatímco herní bindy nikoliv. Do jisté míry tak Counter-Strike získal nevítaný pay-to-win prvek.

Po rozhodnutí od Valve už není Snap Tap povolený nikde. Řada hráčů si však na nové periferie navykla a pokračuje na nich. V takovém případě si ale musejí dát za každou cenu pozor. René „TeSeS“ Madsen bohužel na světové akci ESL Pro League doplatil na to, že se mu Snap Tap automaticky zapl při výměně počítače. Ilya „m0NESY“ Osipov potvrdil, že se mu také stalo to samé, ale všiml si toho zavčasu, než se stala pohroma.

Madsenův přešlap přišel v úvodním utkání HEROIC proti Ninjas in Pyjamas. Dánský celek vyhrál první mapu 13:10, ale o pauze přišlo osudové rozhodnutí o kontumaci mapy ve prospěch soupeře. HEROIC sice následně srovnali, ale decider už nezvládli a NIP zvítězili. „Ani nevím, co na to říct,“ neradoval se trenér Richard „Xizt“ Landström a povzbudil soupeře. Všem bylo jasné, že se TeSeS neprovinil úmyslně, trest ale přijít musel.

Nejednalo se přitom o jediný šok úvodního dne Ligy mistrů. Mezi výsledky nade všemi vyčínívá porážka FaZe od Sangal, přičemž na úvodní mapě obdržel tým Davida „frozen“ Čerňanského debakl 2:13. O skalp giganta usiloval také čínský celek Lynn Vision, který trápil Natus Vincere. Boje ve skupinách A a B budou pokračovat až do neděle, vysílání startuje vždy ve 13:30. Výsledky můžete sledovat v našem Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.