Přejít k hlavnímu obsahu

Zahrají si tři české týmy o postup na Major v jedné skupině?! Takhle by mělo vypadat rozřazení

15. 10. 2024 | 13:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Od finální části kvalifikace na Perfect World Major nás dělí poslední měsíc. Na úterý 15. října je stanovená uzávěrka žebříčku pro nasazení účastníků, v evropském regionu se jedná také o datum, kdy se týmy rozdělí na dvě skupiny. Od oficiálního oznámení nás dělí jen několik hodin, my se však už nyní podle známého klíče můžeme podívat, koho by české týmy měly vyzvat.
Shanghai Oriental Sports Center
Shanghai Oriental Sports Center
Zdroj: Marcus Bredt

O čtrnáct slotů na šanghajském Majoru si ve stejném místě konání ve druhé polovině listopadu zahraje 32 evropských týmů. Mezi nimi jsou poprvé v historii i tři české týmy. Potřetí budou usilovat o účast SINNERS, které premiérově doplní Dynamo Eclot a UNiTY. Všichni by se navíc mohli potkat v jedné skupině!

Oficiální pravidla od Valve hovoří o tom, že se všechny pozvané i kvalifikované celky – nijak nezáleže na tom, jak se na RMR dostali – seřadí podle finální verze žebříčku, která by měla dorazit v průběhu dnešního dne. Díky aktualizacím žebříčku v reálném čase od HLTV.org ale známe aktuálního podobu žebříčku, ve kterém by se už nemělo nic změnit. Pořadí by mohly ovlivnit jedině až dnešní večerní zápasy od 19:00.

Na seznamu účastníků zatím ještě neuzavřeného žebříčku patří SINNERS číslo 26, Dynamu Eclot 28 a UNiTY 32. Pokud jsou naše výpočty správné a na pořadí se už nic nezmění, tak bychom viděli všechny tři české týmy v jedné skupině, která se uskuteční 17. až 20. listopadu. Za podklady děkujeme Marku Krivdovi.

Klíč pro jednotlivé skupiny podle finálního Valve rankingu je následující:

  • A: 1, 3, 5, 7, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 24, 26, 28, 30, 32
  • B: 2, 4, 6, 8, 9, 11, 13, 15, 17, 19, 21, 23, 25, 27, 29, 31

Hlavními hvězdami skupiny A budou Natus Vincere, Team Vitality, MOUZ a FaZe Clan. Může tak dojít i na střetnutí Davida „frozen“ Čerňanskými s domácími celky, totéž platí i o Matúši „MATYS“ Šimkovi. Jeho tým fnatic dokonce začne proti NAVI „Áčko“ by mělo být pro české i slovenské fanoušky neuvěřitelně nabušené.

Jak by mělo vypadat rozřazení týmů?

Skupina A

Evropa Natus Vincere vs. fnatic Evropa

Evropa Team Vitality vs. GamerLegion Evropa

Evropa MOUZ vs. Nemiga Gaming Rusko

Evropa FaZe Clan vs. Cloud9 Rusko

Portugalsko SAW vs. SINNERS Česká republika

Dánsko Falcons vs. Dynamo Eclot Česká republika

Evropa Sangal vs. Rebels Gaming Polsko

Rusko BetBoom Team vs. UNiTY Česká republika

Skupina B

Evropa G2 Esports vs. Ninjas in Pyjamas Švédsko

Rusko Team Spirit vs. B8 Ukrajina

Turecko Eternal Fire vs. Aurora Rusko

Rusko Virtus.pro vs. Passion UA Ukrajina

Evropa HEROIC vs. PARIVISION Rusko

Dánsko Astralis vs. 9Pandas Rusko

Německo BIG vs. Sashi Esport Dánsko

Francie 3DMAX vs. TSM Evropa

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.