Přejít k hlavnímu obsahu

Jak si říkáte?

22. 5. 2009 | 00:20 Counter Strike 1.6
Nick, přezdívka, přídomek, pseudomym.Dle Wikipedie je přezdívka krátký, chytrý, roztomilý, hanlivý, nebo jinak náhradové jméno pro osobu nebo věc.
Co se skrývá za vašimi nicky? U někoho je to zkratka jména, někdo si to vymyslel kvůli stylu hudby, který preferuje, někdo si ho vymyslel jen tak, že naklikal pár písmenek. Napsal jsem pár lidem, jak vznikl jejich nick. Docela dost jsem se pobavil, zejména poté, co jsem si psal s redaktorem UG, pingmasteR-em.
Výchozí obrázek

Nick, přezdívka, přídomek, pseudomym.Dle Wikipedie je přezdívka krátký, chytrý, roztomilý, hanlivý, nebo jinak náhradové jméno pro osobu nebo věc.

Co se skrývá za vašimi nicky? U někoho je to zkratka jména, někdo si to vymyslel kvůli stylu hudby, který preferuje, někdo si ho vymyslel jen tak, že naklikal pár písmenek. Napsal jsem pár lidem, jak vznikl jejich nick. Docela dost jsem se pobavil, zejména poté, co jsem si psal s redaktorem UG, pingmasteR-em.

Otázka zněla jasně, jak vznikl tvůj nick? A zde máte odpovědi,

Česko Jiří "Man1" Pacovský, bez klanu : Když u nás otevřeli vietnamští spoluobčané i-net café, kde bylo šíleně moc her, tak jsem hrával s nickem Player. Pak se to nějak vyvrbilo, že každej měl líbko, tak proč si ho neudělat. Nevěděl jsem však, jakej nick a můj bratr přišel s nápadem xManiaCx. A nick ManiaC se semnou táhl po celou kariéru, jeden čas jsem hrával jako man|ac, pak s nástupem CSS Man1aC. Pak jsem začal hrát s nickem maniac, ale ti oldschooleři si mě pletli s jiným hráčem a tak sem začal používat Man1. Jenže s rozmachem internetu na slovensku, je to samá jednička. Ale já si řekl, takhle už tě maj všude zafixovanýho.

Česko Zdeněk "pingmasteR" Zoul, COWBOYS : Jako ironická narážka na můj wifi net - prostě vždycky sem měl hrozné lagy tak jsem si for fun dal nick pingmasteR // ale nejlepší byl můj NS nick - Colon3l Plechovk@ a tým |-*SG-1*-| //

Česko Michal "Nervak" Mervart, Venom-Gaming : Můj nick vznikl z toho důvodu, že se u hry Counter-Strike 1.6 dost nervím, takže proto. A přišlo mi to hlavně jako originální nick.

Česko Tomáš "ateo" Svoboda, bez klanu : Mno začalo to již dávno když jsem začal přemýšlet o tom jak obohatit svůj nick nebo vylepšit... začal jsem psát bláboly, kombinovat písmenka a vyšlo mi z toho ateo... a pak mne ještě víc dostalo když jsem si to vyhledal v italsko-českým slovníku a ateo= bezvěrec, což vlastně jsem takže mne i ten nick vystihl :)

Česko Jan "trnka" Dvořák, COWBOYS : Můj první nick byl trvk4, podle přezdívky mého oblibeného hokejového brankáře, ale na publicu to každý komolil na travka. Tak jsem si vzal trawka a pak mi lidi z klanu začali řikat trno, trnko, tak jsem si vzal nick trnka a už jsem to neměnil.

Česko Martin "Lilblack" Blažek, bez klanu : Protože jsem od 7 tridy začal poslouchat hip hop a rád jsem poslouchal černou hudbu ze zahraničí. Takže Lil jako velký, black jako černý. Kvuli těm cikanum..:D Vlastně je to můj první a poslední nick, kterej používám a nebudu si to stokrat měnit jako mnoho českejch hráčů.

Česko Petr "ptex" Tomášek, produktivní murdereři : No když jsem ve 2. třídě přestoupil na jinou zš, tak ani nevím proč, ale začali mi tam v tom "klučičím gangu" říkat "pytekson", nějak se to uchytilo a zůstalo mi to asi do 4.třídy. Pak když jsem před třemi a půl lety dostal net, jsem přemýšlel o nějaké přezdívce pro hattrick.org a tak nějak všude. No a vzpomněl jsem si na tohle, takže od tý doby jsem se všude objevoval jako Pytexon(vypadá to s x líp), v cs jsem začal hrát pod nickem ".:PyteXon:." :D a postupem času se ze mě stali PyteX!. Nakonec když jsem koukal že asi woosai nebo kdo mění sestavu, tak jsem nahradil jedno jméno mým nickem a poslal tu sestavu exitovi a říkal, že to nevypadá moc dánsky, že víc by tam sedělo ptex, a od tý doby mám (tak půl roku) ptex a už to ani nehodlám měnit, všichni co mě v cs znají z dřívějška mi říkají pytexi.

Česko Tomáš "siema" S., CONFIS : Můj nick vznikl tím, že jsem potřeboval změnit svuj starej. Tak jsem přemejšlel co by vypadalo zajímavě, a prostě si složil pět písmenek k sobě, protože všechny mé nicky měli pět písmen a navíc pomohla malá inspirace v Polsku.

Česko Michal "bspi" Gregor, CiTRONS : Dlouhou dobu jsem hledal nový nick, který by nahradil můj starý, který byl Gregi. Jednou, když jsem v CSku stahoval mapu a měla koncovku .bsp, jako každá jiná, tak jsem si jenom přidal ke konci písmeno "i" a bylo to.

Česko Jan "kobEr" Koběrský, bez klanu : No, můj nick nick (kobEr) jsem si nevymyslel já, ale kamarád v první třídě. Jelikož mé příjmení je docela dlouhé, tak mi spolužák říkal prostě koběr. No tak se to nějak chytlo, začali mi tak říkat všichni ve třídě, i učitelé, příbuzní a vůbec, když někoho potkám představuju se jako koběr, dokonce na začátku devítky k nám přistoupil týpek, který se mě až na konci devítky při rozlučáku se školou ptal jak se jmenuju křestním jménem. Když jsem začal hrát CoD1 a HL po netu, měl jsem nejřív nick Duff - (podle toho piva v simpsonech :D ), střídal jsem to ještě s Dutch. Ale když jsem začal hrát CSko s kamarádama, tak mi stejně říkali koběr, tak jsem si dal nick kob3r s trojkou, protože diakritika v CSku nejde. Pak jsem to změnil jenom na velké písmeno, protože číslo v nicku je docela trapas (že man1 :D ). S nástupem CSS už si jedu ale jako koběr :) .

Česko Michal "Viki" Vinař, eEriness : Můj nick vznikl těsně po mém příchodu do online světa a hraní multiplayerových her. Úplně na samotném začátku jsem používal přezdívku Viking podle jedné takové fanouškovské skupiny, která se jmenuje Vikingové. Ovšem po čase, když už jsem viděl x Vikingů u jiných hráčů a jelikož to bylo trochu dlouho, zkrátil jsem to na jednoduchou přezdívku Viki. Nejprve jsem myslel, že je to celkem obyčejné a bude to mít kde kdo, ale nakonec jsem se přesvědčil, že tuto přezdívku zase tolik lidí nepoužívá a většinou je nějak zkomolená a obohacená a všelijaké klikyháky a čísla. Já používám jednoduché "Viki" a jsem spokojen.

Česko Jakub "vief" Kutý, NEBREC : Šel jsem ze schodů a napadlo mě todle, klasika.

Česko Lukáš "b_try" Drbohlav, IllusionPredators.eu : Přemejšlel jsem co si dát za nick a když sem měl starou myš a4tech bylo tam battery free. Takže podle battery mám b_try.

Česko Igor "igi" Řezáč, klauNi : Můj nick vznikl z mého jména. Prostě igi.

Česko Tomáš "jAPKO!" Chyba, NecroRaisers : Tak můj nick vznikl zničeho nic, byli jsme s kámošem "kuk1m" a dřív c5bomba na publicu a řekli jsme si, že bychom si změnili nicky. Z ničeho nic ze mně vypadlo, budu jabko, a bylo to. Nakonec můj nick dostal konečnou fázy s "p", takže jAPKO! ...

Česko Ján "Terran" Švec, DeadlyS : Ze starcraftu, protože to byli "lidi" ty terrani no a já jsem taky člověk :D takže takhle.

Česko Antonín "ToNy" Černý, blueApple : ToNy jako Antonín od jmena.. říka mi tak každej.

Česko Jiří "eXazi"  Halenka, 2enRage : Původně jsem měl nick "smaží". Vzniklo to, když jsem poprvé u kámoše zasedl k CSku a němohl mě od něho odtrhnout. Furt říkal, že to smažím a od toho mi všichni začali říkat "smaží". CS bohužel nebere diakritiku a proto z toho bylo "smazi". Jak jsem viděl, nick už byl obsazen. Byl jsem nucen vymyslet jiný. V té době měl každý furt v nicku eX tak sem odtrhl sm a vzniklo nynější eXazi.

Česko David "berry" Mestek, MetalForce : Chtěl jsem d@ve, ale nákej vocas to už měl na IRC, tak sme spolu s kámošem nák dali dohromady berry, myslim, že jsem nějak předtim četl o Hale Berry v novinách =D tak mě napadlo berry.

Česko Petr "fYčák" Račák, EDF : fYčáku se mi začalo říkat až na střední škole, konkrétně v prváku, když v televizi běžela první série Vyvolených. My jsme si připravili takové divadelní představení a má role byla pouze v tom, abych chodil po "pódiu" a na každou větu reagoval slovy: "Tak to je fičák!"... Já se nějak zasekl, říkal jsem to celej výlet. Od té doby mi ve třídě neřeknou jinak než fičáku, i když vlastně řeknou, rajčis, rajče, Peťáčku, Petříku a CZECHY mi říká speciálně "hej demente"... Když jsem chtěl opustit svůj předchozí nick Petr-007 (nejsem žádnej agent), tak byl pro mě fičák jasnou volbou. Jen jsem ho napsal s velkým a tvrdým, protože bez toho to nejde... ;)

 

Pokud se snámi chcete také podělit o tom, jak vznikl Váš nick, komentáře jsou připraveny.