Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba vyhrává kvalifikaci EM4

9. 9. 2009 | 02:09 Counter Strike 1.6
Klan eSuba zvítězila v české kvalifikaci do Extreme Masters QR1. Jako jediný portál Vám přinášíme rozhovor s Tomášem "genius" Pavličem.
Výchozí obrázek

Klan eSuba zvítězila v české kvalifikaci do Extreme Masters QR1. Jako jediný portál Vám přinášíme rozhovor s Tomášem "genius" Pavličem.

V prvním kole na eSubu čekal tým fRozenRiders a ten moc eSubu nepotrápil. Po jasných výhrách na dvou mapách čekal ve druhém kole tým Cepleu. S nimi si také eSuba věděla rady a tak po dalších jasných výhrách, je čekal první ostrý test teprve až ve třetím kole a to v podobě "španělských gringos", týmu nEophyte.

Neophyte se okolo Tomáše "oskar!" Šťastného těšil velké oblibě, hlavně také proto, že po nějaké době opět vycestovali na "západní" LANku. Velký příliv nových fanoušků hnal klan nEophyte ke skvělým výsledkům. A první mapa také tak vypadala, na infernu sice hráči nEph zvítězili, ale na trainu si vítězství urvali "eSubáci". Třetí mapa, tuscan, se moc v kvalifikaci nehrála a bylo to i znát. Hráči eSuby na této mapě jednoznačně zvítězili a ve finále WB je čekal tým fofos.sk.

Winners Bracket finále se neslo v duchu vzrušení. Do eSuby totiž přišla nová dvojice, Tomáš "oskar!" Šťastný a Stanislav "StaN" Levan. Od obou se očekávalo mnoho, hlavně od Tomáše, který odešel od konkurenčních nEophyte. Hráči eSuby se až těsně před zápasem dozvěděli, že jejich slovenská posila nemůže nastoupit, a tak byl na rychlo pozván Kamil "krueger" Korch, který byl i přes vyhazov ochotný vypomoct svému bývalému zaměstnavateli. Čekalo se, že tým fofos.sk okolo Milana "Monty" Stanislava předvede vysoce vyrovnanou partii, ale hráči Tortugy propadli kde se dalo.

Do Grandfinále se dostala tedy eSuba a čekala, kdo se k ní přidá z LB. Budou to opět fofos.sk, kteří tak získají druhou šanci na zisk místa, nebo nEophyte, kteří se museli potýkat bez jejich TL Tomáše "zEro" Bojanovského a jejich hlavního hlavostroje, Tomáše "oskar!" Štastného. Z LB nakonec postoupili fofos.sk, kteří se konečně vyvarovali chyb a začali hrát víc týmově.

Včerejší velkolepé finále mělo napovědět, jestli jsou na tom hráči eSuby opravdu tak dobře, že si hráče fofos.sk povodí, nebo se Tortuga konečně vzchopí a ukáže všem, kdo je tady dlouhodobá špička ledovce. I díky skvělému výkonu oskara na infernu za CT se eSuba přiblížila k místu v QR1. Po trainu bylo vše jasno. Esuba si díky vítězství nad Tortugou zajistila post v nadcházející kvalifikaci o Extreme Masters 4. Ti tak můžou v prvním kole narazit na německý tým hrající EPS, mysticaL Lambda, či polské BenQ DELTA eSports. Pokud by se hráčům podařil postup, mohli by narazit na prozatím švédské SK Gaming. Z vlastních zdrojů vím, že hráči eSuby se udržují ve formě proti takovým týmům jako třeba forZe nebo HellRaisers.

Nyní Vám přináším rozhovor s Tomášem "genius" Pavličem

Takže gns pro začátek, standartní otázka. Jaký to je pocit vyhrát českou EM4 kvalifikaci?

Tak určitě jsem rád, ale tak trochu jsem s tím počítal. Fofos by nás museli porazit dvakrát BO3, určitě jsme fofos nepodceňovali, ale víme, že nemají tolik času na trénink.

Co říkáš oskarův výkon? Hlavně na infernu za CT Vás táhl k vítězství.

Tak oskar je oskar..  Tohle už nemůže ani nikoho překvapit.

Trénovali jste hodně na finále? Nebo jste se dívali spíš na to, že Vás v QR1 čekají týmy jako mystical lambda či BenQ delta eSports?

Od doby co jsme změnili sestavu trénujeme hodně proti teamům, které jsi právě zmínil. Na PCWs je porážímě, ale uvidíme jak to bude na oficiálních zápasech. Dost záleží na losu, ale věřím, že do skupin postoupíme.

Vím, že hodně trénujete se StaNem, trénovali jste i s Kamilem, kvůli tomuto finále?

Trénovali jsme pouze se StaNem, Kamil neměl čas a řekl bych že ani chuť s náma trénovat. Jsem rád, že ses na tohle zeptal, protože bych rád poděkoval Kamilovi, že si udělal čas a odehrál to. Věřím tomu, že si ale dal pár kol na iii!

Proč jste nezvolili jakožto pátého bamíka?

Kamil se nám sám nabídl, že pokud budeme potřebovat, tak to s náma dohraje.

Do 17., kdy začíná QR1, je času dost. Dáte si nějaké volno, nebo budete nadále trénovat?

Pro ostatní teamy určitě času dost, my máme novou sestavu a to nás od ostatních teamů znevýhodňuje, snažíme se hrát, co nám volný čas stačí, ale pořád jsou to převážně všední dny. Nijak to nepřeháníme.

I přesto porážíte týmy jako HellRaisers, nebo vítěze ruské EMS.

Výsledky máme určitě super, ale jak jsem řekl už předtím, jsou to tréninky, uvidímě jak půjdou oficiální zapasy.

Budete hrát nadcházející WCG kvalifikaci i přesto, že se asi vítězný tým do číny nepodívá?

Tak registrovaný jsme, hrát budeme i když nebude proplacená Čína. Přece jenom jsou tam pěkné ceny. Ale žil jsem s tím, že se ještě neví jestli to bude proplacené. Mě osobně moc české lanky netáhnou, těším se v nové sestavě na nějakou větší zahraniční lanku, protože věřím, že máme velkou šanci překvapit.

Pojedete také na někam na "západ"? Nebo se chystáte do prosadit v kvalifikaci na DreamHack?

Určitě by jsme chtěli, uvidímě co bude a jaké budou naše šance. V staré sestavě jsme se dokonce i registrovali na Rumunskou kvalifikaci na DreamHack. Nakonec z toho sešlo ani nevím proč, pravděpodobně se nikomu něchtělo ject 20hodin do Rumunska na 2 zápasy a ještě riskovat, že to nevyhrajem..

A co budoucnost eSuby, myslíš že v této sestavě vydržíte? Tvůj názor na příchod oskara?

Tohle se nedá nikdy odhadnout, ale já jsem se přesvědčil o tom, že oskar hraje fakt dobře, ale je to i pohodovej člověk a myslím, že už k nám zapadl.To samé můžu říct i o StaNovi. Důvod rozpadu tudýž nevidím. Kritický chvíle pro team jsou vždy neúspěchy ne úspěchy.

Budete ještě dneska s týmem pilovat chyby, nebo si dáte zasloužené volno?

Ne dneska už se to rozpustilo a vidím to na DoTu.

Thx Geniusovi za jeho čas a gl hf v nadcházející kvalifikaci. Tu pro Vás budeme nadále sledovat.