Přejít k hlavnímu obsahu

eEriness s "novou" sekcí

19. 9. 2009 | 22:40 Counter Strike 1.6
Český klan eEriness, který nedávno změnil vizáž svého webu, přijal do svých řad staro-novou CS 1.6 sekci.
Výchozí obrázek

Český klan eEriness, který nedávno změnil vizáž svého webu, přijal do svých řad staro-novou CS 1.6 sekci.

Nová sekce tohoto klanu je tvořena ze tří bývalých hráčů, kteří ještě do nedávna oblékali dres eEriness. Hned tři hráči se stávají novým základním kamenem klanu, který tyto hráče propustil. Trio Aleš "pLd" Palát, Štěpán "stk" Sumec a Ivo "izu" Chlumecký to dává znovu dohromady. Novými společníky v nové cestě jim budou Benny "WisN" Houda a Jakub "oWnagE" Lajbl. Prvně jmenovaného nejspíš znáte z týmů jako Ghostfox či NEBREC, druhý se vrací k aktivnímu hraní přesně po roce. Naposled jsme ho mohli vidět na WGT LAN finále v Brně.

Manažer Michal "Viki" Vinař tuto změnu okomentoval následovně,

Do CS sekce jsem vkládal osobně velké naděje, především po účasti na QD 4, kde kluci skončili čtvrtí. Věděl jsem, že už na této lance se tým spolu seznámí a řekne si předem, zda-li pokračovat či ne, osobní kontakt totiž dělá hodně. Pochopil jsem tedy, že nastaly určité změny v sestavě krátce po zmiňovaném QD4. Myslel jsem, že vše už bude dobré, ale už přicházely další komplikace – zkoušky a dovolené. Na tom jsem neviděl nic moc zásadního, sám jsem měl své povinnosti, takže jsem tyto problémy hráčů také chápal. Následně se však začala blížit pro mě klíčová Grunex CS LAN, na které jsem chtěl mít zástupce. Byl jsem neustále v kontaktu s hráči, jenže místo probíhajících příprav, které jsem požadoval, jsem obdržel samé špatné zprávy. Tým se nedokázal sejít v pěti lidech a začít trénovat. Z hlediska vedení týmu to není vůbec lehká situace. Určitě mi někde na hlavě začaly růst i šedé vlasy. No představte si – zaplacená lanka, chuť jet podpořit svůj tým, ale tým skoro v rozkladu a peníze pryč. Situace se změnila snad 20x. Nicméně nakonec byla pro nás velice dobrá zpráva, že se lanka zrušila. Ukázat se na ní měli jen dva hráči základní sestavy, což mě vůbec nevyhovovalo. Hráči následně ztratili zájem hrát, většina chtěla hru úplně vypustit a přestat. Začal jsem si říkat, že náš tým je nějak prokletý z hlediska CS 1.6. Po pár dnech mi však napsal pLd, se kterým jsem v kontaktu už dlouhou dobu, že má zřejmě novou sestavu. Nejprve jsem tomu moc nevěřil, ale po pár dnech, kdy jsem je viděl několik hodin každý den trénovat, hrát a připravovat se na zápasy v kvalifikaci WCG, jsem si řekl, že s nimi blíže promluvím. Prakticky se jedná o hráče, kteří u nás již dříve hráli, takže je znám, což bylo velké plus. Jednání bylo dobré, řekli jsme si podmínky a zkusili návrat. Na našich stránkách jsem o tom zatím nechtěl psát, mělo to být zatím takové neoficiální. Pokud však budou klapat domluvené podmínky, myslím si, že tým bude stoupat ve výkonnosti a já jako zástupce vedení mohu slíbit patřičnou podporu, ale to už zabíhám do interních záležitostí, které zde z pochopitelných důvodů nebudu sdělovat.

Nová sestava eEriness o.s.

{#Česká Republika} Aleš "pLd" Palát
{#Česká Republika} Ivo "izu" Chlumecký
{#Česká Republika} Štěpán "stk" Sumec
{#Česká Republika} Benny "WisN" Houda
{#Česká Republika} Jakub "oWnagE" Lajbl

Připravili jsme si pro Vás krátký rozhovor s Alešem "pLd" Palátem,

 Nedávno Vás vyhodili z eEriness, protože jste neměli chuť hrát. Co se od té doby změnilo?

Takže, oni nás nevyhodili, ale my se rozpadli a nadělali asi Vikimu (majitel eEriness) pár vrásek, protože to nečekal. Začalo to tak, že po QD 4 lan jsme změnili sestavu a řekli si, že po dovolených začneme aktivně hrát a připravovat se na Grunex LANku. Jenže žádnej den jsme nebyli schopni se tu sejít, pořád jeden z nás nemohl a přestávalo nás to bavit tak, že už jsem neměl chuť to zapínat. Navíc jsem veškerý svůj volný čas trávím s přítelkyní, na tréninku a ještě se budu muset začít učit. Rozhodl jsem se, že s hraním si dám pauzu. Jenže po pár dnech mi napsal ivoš s tím, jestli nechci tým, že jsou 4, budeme hrát spíše po večerech až bude čas atd.. Všichni jsou to lidi, které už dobře znám jak po netu, tak i v realu a řekl jsem si, že to teda ještě zkusím. Pak jsem se spojil s Vikim, všechno jsme probrali a po pár dnech se opět domluvili na spolupráci.

V nové sestavě jsou hned tři hráči z bývalých eE. Bylo to to hlavní, proč Vás Viki vzal znovu pod svá křídla?

To by byla otázka spíše pro Vikiho, ale myslím, že to tomu asi taky pomohlo.

Z nové sestavy zmizel Aleš "wolf" Kiselák a Martin "samaro" Šamalík. Nahradit by je měla dvojice Benedikt "WisN" Houda a Jakub 'oWnagE' Lajbl. Co si myslíš o této dvojici hráčů?

Myslím, že oba to jsou zkušení hráči, co to už nějakou dobu hrají, i když ownage byl od minulého října, co jsme byli za eEriness na wgt v brně skoro celý rok neaktivní, ale po pár odstřílených frazích se vrací zpátky do formy.

V nejbližší době se nechystá zrovna mnoho LANek. Co bude Váš primární cíl pro začátek?

No prozatím se snažíme trénovat a primární cíl bude postup na wcg do špalíčku. Potom asi Grunex, pokud teda vůbec bude.

Díky za rozhovor a gl v nové sestavě.