Přejít k hlavnímu obsahu

Extreme Masters Evropské Mistrovství

13. 1. 2010 | 20:28 Counter Strike 1.6
Už zítra v jedenáct hodin dopoledne vypukne jedna z největších akcí letošního roku. Tak jako loni, i letos se odehraje evropské finále soutěže Extreme Masters v polovině ledna. Obhájí dánští Mortal Team Work titul?Evropské mistrovství už řádně bouchá na dveře a hlásí se o slovo. Přípravy v Kolíně nad
Výchozí obrázek

Už zítra v jedenáct hodin dopoledne vypukne jedna z největších akcí letošního roku. Tak jako loni, i letos se odehraje evropské finále soutěže Extreme Masters v polovině ledna. Obhájí dánští Mortal Team Work titul?

Evropské mistrovství už řádně bouchá na dveře a hlásí se o slovo. Přípravy v Kolíně nad

POPISEK OBRAZKU
Foto: Roman "roman" Ausserdorfer

Rýnem pomalu končí a vše se chystá na vyvrcholení letošní sezony Intel Extreme Masters IV, ve kterém jsme měli i my svého zástupce. Jediné co bude turnaji asi scházet jsou fanouškové, kteří se na finále evropského šampionátu nepodívají. Důvody nebyly vydány, a všichni se musíme spokojit pouze s tiskovou zpravou organizátorů turnaje. Ovšem pozor, zápasy budou jako vždy běžet na HLTV a kdo má Premium na ESL.eu, užije si i živého streamu.

Kdo se kvalifikoval?

Skupina A byla do posledních chvil prohýbána změnami, neboť jako první odhlásili svou účast na turnaji hráč p00nhandlers (ex-Spirit of Amiga) a jeden z favoritů H2k Gaming, kteří se omluvili pro nemoc Mattiase "SnajdaN" Andersena. První skupina tak vypadá následovně

{#Německo} mousesports - cyx, kapio, tixo, gob b, roman
{#Švédsko} SK Gaming - walle, RobbaN, allen, face, kHRYSTAL
{#Dánsko} Roskilde Ravens - zE-, Turkizh, Friis, BERRY, snappi
{#Švédsko} Meet Your Makers - FYRR73, pita, Delpan, Jumpy, zet
{#Polsko} AGAiN -
pasha, Neo, TaZ, kuben, Loord
{#Francie} Millenium - MAJ3R, Geno, sixeR, Yoshi, rara

Největší potenciálem určitě bude hýřit dvojice mousesports a AGAiN. Oba dva týmy prošli změnou sestavy, která tým spíš nabudí, než aby je stáhla ke dnu. O polském týmu se o tom

POPISEK OBRAZKU
Foto:AGAiN po zisku 2. místa  v Global Final

mohli přesvědčit hráči Confis.xerox nebo Meet Your Makers. Němečtí hráči jsou posíleni o největší hvězdu tamní scény Romana "roman" Ausserdorfera, který loni dotáhl Alternate aTTax do finále. Své si určitě řeknou ale i SK Gaming, kteří patří jako vždy k favoritům turnaje.

A druhá skupina?

Ve skupině B figuruje nejlepší tým za loňský rok, švédští fnatic, kteří už nastálo do svých řad přibrali Björna "threat" Perse. Uvidíme, jestli se nedávní vítězové World Esports Masters vrátili z Číny ve vítězné náladě. Obhájce titulu, dánský celek mTw si na turnaji bude muset poradit bez awp-monstra Christoffera "Sunde" Sunde-ho. Jeho místo opět zaujme osvědčený Timm "ArcadioN" Henriksen, se kterým si Mortal Team Work v sestavě došli pro druhé místo na Arbalet Cup Europe. Uvidíme jak si povedou loňští finalisté Team Alternate, kteří loni uhráli skvělé druhé místo a druhý německý celek n!faculty, který před turnajem přišel o Bastiana "b4d" Gaffrona, ale jako náhradu si sehnali Benjamina "paN" von Müllerta.

{#Švédsko} fnatic - threat, cArn, GeT_RiGhT, f0rest, dsn
{#Dánsko} mTw - 
ArcadioN, zonic, ave, trace, minet
{#Německo} Alternate -
b4d, seraph, mooN, approx, Roman R.
{#Německo} n!faculty -
paN, ODIE, gore, ninja, chrizzo
{#Francie} oXmoze - drizzer, RiGo, MaT-, mSx, loduN
{#Ukrajina} KerchNET -
Esenin, Zeus, Edward, starix, markeloff

Jako vždy Vás turnajem budeme provázet těmi nejčerstvějšími novinkami. Nezapomeňte si také vsadit v našich sázkách! Evropský šampionát vypukne už zítra v 11:00 třemi zápasy, a to zápasy AGAiN - Roskilde Ravens, mousesporst - Millenium a severským derby SK Gaming a Meet Your Makers.

Zdroj: ESL.eu