Přejít k hlavnímu obsahu

EM: Den druhý

16. 1. 2010 | 04:21 Counter Strike 1.6
Druhý den na LAN finále evropské části Extreme Masters se nesl v duchu vyřazování. Odpoledne nejdříve přineslo dohrání skupinové fáze, zatímco večer patřil zápasům o umístění a play off.SK Gaming prvníVčerejší překvapení, dánští Roskilde Ravens, narazili na SK Gaming. V tomto zápase se hrálo nejen o první místo ve skupině, ale také o to, kdo bude mít dnešní den volný, aby pak mohl nabrat síly na dnešní play off. Dalším dosti sledovaný zápas byl mezi mousesports a Meet
Výchozí obrázek

Druhý den na LAN finále evropské části Extreme Masters se nesl v duchu vyřazování. Odpoledne nejdříve přineslo dohrání skupinové fáze, zatímco večer patřil zápasům o umístění a play off.

SK Gaming první

Včerejší překvapení, dánští Roskilde Ravens, narazili na SK Gaming. V tomto zápase se hrálo nejen o první místo ve skupině, ale také o to, kdo bude mít dnešní den volný, aby pak mohl nabrat síly na dnešní play off. Dalším dosti sledovaný zápas byl mezi mousesports a Meet

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu

Your Makers, kde se hrálo minimálně o 3. místo ve skupině. Skupinu uzavřel už nic neřešící zápas mezi polskými AGAiN a Millenium z Francie.

Začněme s AGAiN, ti v první den turnaje totálně vyhořeli, ale zase jako jediní zatím porazili SK Gaming. Dnes už je čekal jen zápas s Millenium, kteří na turnaji nedokázali ani jednou vyhrát. To se potvrdilo i dnes a AGAiN vyhráli 18-12. Meet Your Makers ze včerejšího dne měli skvělý náskok dvou bodů, ten se ale mohl vytratit, pokud by zápas proti německým mousesports prohráli. Ve hře bylo všechno, takže MYM museli uhrát buďto remízu, nebo hrát na jistou výhru. Pevnější ruku a nervy ukázali nově sformovaní mouz a na infernu doslova přejeli své soupeře 23-7. No a Roskilde Ravens měli jedno jisté. Minimálně si zahrají o postup do play off, neboť náskok z prvního dne jim bohatě stačil na druhé místo. Ale přece jen mít klid a jeden den volna, to není špatné. SK Gaming se ovšem od druhého dne změnili, zlepšili svou hru a zničili Ravens 24-6.

 

Konečné pořadí Skupina A
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Švédsko} SK Gaming531189/6110
2.{#Dánsko} Roskilde Ravens5
3
1
1
76/7410
3.{#Německo} mousesports53
02
86/649
4.{#Švédsko} Meet Your Makers52
2
1
77/818
5.
{#Polsko} AGAiN52
0
3
66/84
6
6.
{#Francie} Millenium
50
0
560/90
0
 

KerchNET a oXmoze postupují

Nikdo by před začátkem turnaje neřekl, že by mohli dánští Mortal Team Work hrát tak hrozivě jako včera. Tři prohry a jen jedna výhra je posunula na stejné místo jako ve druhé skupině AGAiN. A to je dnes čekali n!faculty, kterým šlo o první výhru v turnaji. Další zápas čekal rozjeté fnatic, ti narazili v posledním kole skupinové fáze na oXmoze, kteří už byli jednou nohou v play off. Poslední zápas první části evropského šampionátu byl boj o postupové místo mezi KerchNET (Arbalet Ukrajina) a Team Alternate.

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu

Fnatic dostáli svému jménu a fanaticky rozdrtili francouzský celek 23-7. Němečtí n!faculty prokázali, že se jim změna squadu nevyplatila a i tentokráte, i když "jenom" 14-16, prohráli. Nyní se jejich přemožitelé jmenovali Mortal Team Work. No a pojďme k nejsledovanějšímu zápasu skupiny. Team Alternate proti KerchNET. První den vyšel lépe KerchNET, kteří na turnaj dojeli ve skvělé náladě a rozpoložení. Přece jen prohrát 14-16 s fnatic a pak porazit jednoznačně n!faculty a mTw ukázalo, že ukrajinští hráči nepřijeli na turnaj hrát druhé housle. To Alternate po skvělém výkonu v prvních dvou zápasech nějak vypnuli. I přesto tu byla šance na postup, ale hráči toho nevyužili a po prohře 9-21 se museli rozloučili s vidinou play off.

 

Konečné pořadí Skupina B
#NázevZVRPVK/PKB
1.{#Švédsko} fnatic55
00102/4815
2.{#Ukrajina} KerchNET5
3
02
88/629
3.{#Francie} oXmoze52
1
2
66/847
4.{#Dánsko} Mortal Team Work52
03
72/786
5.{#Německo} Team Alternate
52
0
3
71/79
6
6.{#Německo} n!faculty
51
0
4
51/99
3
 

Vyřazovací souboje

Jak tedy vidíte pomocí tabulek, do dnešního playoff postoupilo švédské duo SK Gaming a fnatic. Týmy na druhých a třetích místech si to rozdali mezi sebou, tím vznikly dvě dvojice, KerchNET proti mousesports a oXmoze a Roskilde Ravens. Favority těchto duelů byly po předvedených výkonech jasně Ravens a ukrajinští KerchNET. Navíc těchto šest celků postoupilo do Extreme Masters Global Finals.

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu
V prvním zápase mezi Roskilde Ravens a oXmoze se více favorizovali dánští hráči. Ti bojovali tvrdě, ale i tým z Francie dokázal uštědřit tvrdě, převážně pak mSx, který si v mnoha kolech dokázal poradit s třemi "vránami". I tak lepší formu prokázali Ravens, kteří postoupili do další fáze turnaje.

KerchNET proti mousesports byl už od začátku velmi vyrovnaný boj. Týmy získávali bod po bodu, uštědřili každou ránu, jakou mohli a shlédli jsme skoro tří hodinový zápas. KerchNET ukázali, že mají výborný začátek mapy, ale dojezd ukrajinským hráčům dal zabrat. To nakonec rozhodlo a poslalo KerchNET do propadliště dějin. Mousesports vyhráli 2-1 na mapy a utkají se s SK Gaming, zatímco Ravens čekají rozjetí fnatic.

AGAiN devátí, mTw patří sedmé místo

Polští AGAiN, němečtí Alternate, švédští Meet Your Makers a dánští Mortal Team Work. Tyto čtyří týmy si to rozdali o umístění v turnaji. AGAiN si s Alternate poradili celkově na mapy 2-0, ale na infernu se trápili a vítězství si zajistili až v poslední možné chvíli. Na nuke však AGAiN přehráli svého soupeře jednoznačně 16-7 a umístili se na 9. místě a se 750$ v kapse.

MYM si do svého zápasu s mTw přinesli svou remízovou náladu ze skupin a hned na první mapě se muselo prodlužovat. V prodloužení se ovšem vedlo lépe Dánům a vyhráli mapu de_train 21-17. Na dust2 se dařilo především mTw, přesněji Alexanderovi "ave" Hold-ovi, který dotáhl Mortal Team Work k vítězství 16-13. Meet Your Makers tedy skončili na osmém místě, mTw na sedmém. Oba si však odnáší prizemoney 1,000$.

Dnešek pokračuje vyřazovacími zápasy play off mezi

SK Gaming - mousesports
Roskilde Ravens - fnatic

Jako vždy si na oba zápasy můžete vsadit! Stačí jen kliknout na samotný zápas!