Přejít k hlavnímu obsahu

EM: Semifinálové zápasy

17. 1. 2010 | 00:00 Counter Strike 1.6
Očekávané finále Evropského šampionátu je konečně tu. Bez problémů se do něj probojovali fnatic, kteří své soupeře jednoznačně drtí a mousesports, kteří díky pevným nervům dokázali porazit silné SK Gaming.Mousesports sílíNěmecká organizace, přesněji jejich counter strike 1.6 divize, se po příchodu Romana "roman" Ausserdorfera jakoby probudila ze snu. Tým předvádí na tomto turnaji velmi dobré výkony,
Výchozí obrázek

Očekávané finále Evropského šampionátu je konečně tu. Bez problémů se do něj probojovali fnatic, kteří své soupeře jednoznačně drtí a mousesports, kteří díky pevným nervům dokázali porazit silné SK Gaming.

Mousesports sílí

Německá organizace, přesněji jejich counter strike 1.6 divize, se po příchodu Romana "roman" Ausserdorfera jakoby probudila ze snu. Tým předvádí na tomto turnaji velmi dobré výkony,

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu // gob b a roman

především pak ty z vyřazovací části, ty je nutno vyzdvihnout, kde porazila ukrajinské KerchNET. Dnes německé "myšky" čekal tvrdý oříšek, a to v podobě švédských SK Gaming. Ti si postup do semifinále zajistili až v posledním zápase s Roskilde Ravens.

Od začátku se čekalo, že by to mohl být hodně

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu // kHRYSTAL

vyrovnaný zápas a taky že byl! V první chvíli se zdálo, že SK Gaming vyhrají díky Frejovi "kHRYSTAL" Sjöströmovi, který si na turnaj přivezl skvělou formu, ale jen jeden hráč nedokáže utáhnout celý tým k výhře. I přes náskok 14-11, který švédští hráči měli, nedokázali mousesports na první mapě porazit. Mousesports využili pauzy a rozhodli se k tvrdší hře. Ta se jim vyplatila a uhráli čtyři body, 14-15 mousesports. O poslední bod si ale řekli SK Gaming a ještě více zdramatizovali už tak dramatický zápas. Hrálo se prodloužení, a to už jako včera sedlo víc hráčům z německého celku. Po výhře 26-20 jsme se přesunuli na prašné cesty dustu2.

Na tom už od začátku dominoval především Fatih "gob b" Dayik a jako správný kapitán zavelel k postupu do finále. První strana a mouz vedli. V té druhé už jen dokázali, že na turnaj přijeli připraveni a v dobré formě, 16-8 mousesports.

Rychle a fnaticky

Jedno slovo - fnatic. Víc asi nemusím říkat, neboť kdo sleduje zápasy tohoto týmu na tomto turnaji ví, že se podívá jen na to, jak si to GeT_RiGhT a spol. vybotí k vytouženému šestnáctému bodu. Dnes na švédský celek čekal černý kůň turnaje, Roskilde Ravens. Nikdo nevěděl, co od tohoto týmu může čekat, ale jasnými favority stále byli fnatic. Samotná modla Christopher "GeT_RiGhT" Alesund v rozhovoru pro ESLtv řekl, že je nikdo nedokáže porazit.

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu // GeT_Julia

Zatím tomu, co řekla jejich hvězda, dostávají, neboť všech šest zápasů vyhráli.

Zápas proti Roskilde Ravens začal na mapě de_nuke. Ravens prohráli nože a museli tak začít hrát  za teroristickou stranu. Chtěli vyrukovat na fnatic tvrdými rush taktikami, jenže to se jim jaksi nevydařilo a kluci se museli odporoučet v půlce se skórem 0-15. Za CT se pak klukům povedlo vyhrát jedno kolo, ale hned v dalším kole švédští hráči nakoupili a vyhráli nejen své kolo, ale i mapu, 16-1 fnatic.

Tuscan probíhal ve stejném duchu jako předešlé nuke. Fnatic dominovali, uštědřovali rány a nakonec vyhráli 14-1 za CT. Nebylo pak těžké dohnat ty dvě kola a zajistit si tak postup do finále.

A co KerchNET?

Nebojte, nenecháme Vás na holičkách, i zde Vám přinášíme ze zápasu o páte a šesté místo informace. Ukrajinský celek už včera dokázal, že má na to hrát o top4. Ovšem v cestě jim stáli silnější mousesports. Dnes se museli vypořádat s francouzskými oXmoze, druhým překvapením turnaje, který už se ve skupině setkal se svým nynějším oponentem a dokázal ho porazit 17-13.

Nyní se ale ukázala lepší forma, kterou si do vyřazovacích bojů KerchNET přinesli. Po dustu2, kde hráči vyhráli 16-10, se francouzi na de_train nezmohli na nic a prohráli jasně 16-1. KerchNET tak patří páté místo a 1,250$, oXmoze zabírají šesté a 1,150$.

Už zítra pokračuje turnaj finálem a zápasem o třetí místo. Jako vždy u toho nemůžeme chybět.

14:40 SK Gaming - Roskilde Ravens
17:00 fnatic - mousesports

Doufáme, že i zítra zůstanete s námi a na oba zápasy si vsadíte!

Zdroj: ESL.eu