Přejít k hlavnímu obsahu

ESL potvrzuje ENC pro rok 2010

26. 1. 2010 | 02:56 Všechny hry
Organizace Electronic Sports League oznámila další ročník European Nations Championshipu. Dopadne to pro nás letos lépe než loni?Admini portálu ESL slibují, že letošní ročník ENC bude větší a lepší po všech stránkách. Těšit se tak můžeme na větší prizemoney, více her a možností. Bude zajímavé, jestli tomu admini dostojí.
Výchozí obrázek

Organizace Electronic Sports League oznámila další ročník European Nations Championshipu. Dopadne to pro nás letos lépe než loni?

POPISEK OBRAZKU

Admini portálu ESL slibují, že letošní ročník ENC bude větší a lepší po všech stránkách. Těšit se tak můžeme na větší prizemoney, více her a možností. Bude zajímavé, jestli tomu admini dostojí.

Turnaj ENC započal svou cestu v roce 2004, kdy se v Evropě objevila jakási konkurence ClanBase Nations Cupu, která měla mít větší prestiž a samozřejmě to, co starší bratříček nemá, peněžní dotaci. Od svého počátku se hrály především dvě hry, a to

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu // cArn, face, GuX, allen, GeT_RiGhT
Counter Strike 1.6 a Warcraft III. Od roku 2005 se k této dvojici připojila FIFA a od roku 2008 se na ENC začal hrát i Counter Strike: Source, který v premiérové sezoně vyhráli naši reprezentanti. Od loňského roku se navíc začala hrát DotA a Call of Duty 4.

Naposledy se do Kolína nad Rýnem, na akci GamesCom sešli země jako Švédsko, Německo nebo Ukrajina. Přitom domácí Německo bralo hned tři zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili.

Naše cesty

Naše reprezentace měly různé cesty. Například naše Counter Strike: Source sestava se díky obhajobě titulu dostala do základní skupiny, kde ovšem zvítězila jen jednou a to nad Rakouskou reprezentací, zbylé tři zápasy, proti Itálii, Polsku a Slovensku našinec prohrál. Hráči FIFA postoupili z QR1 do QR2, ale po prohře s Belgií se museli rozloučit se snem o základní skupině.

Warcraft 3 hráči začali až v QR2, tam ale narazili na silnější celek z Běloruska. U světa Warcraftu zůstaneme a přejdeme ke hře DotA. Tam naši reprezentanti byli úspěšní a poté co porazili Velkou Británii, postoupili do základní skupiny. V té si ovšem ve třech zápasech ani jednou nevěděli se svými soupeři rady a po třech prohrách jim patřilo poslední místo.

Nejsledovanější hrou byl zajistě Counter Strike 1.6, kde naše reprezentace už delší dobu čeká na pořádný výsledek z mezinárodního měření sil. Klukům los v QR1 přisoudil tým Estonska a nově zformovaná reprezentace měla ukázat, že máme na to hrát s týmy z Evropy. Na první mapě de_inferno náš tým propadl a prohrál 6-16, do druhé kluci sebrali sílu a s estonskou repre si poradili 16-12 na de_train. Třetí mapa de_nuke a rozhodující bitva, kdo s koho. Naši hráči si ovšem s Estonci opět nevěděli rady a prohráli 8-16. Nově zformovaná reprezentace, kde se její součástí stali i hráči eSuby, tak navázali na dřívější neúspěch reprezentace okolo Tomáše "oskar!" Šťastného, když prohráli s Izraelem v ClanBase Nations Cupu.

Snad se v nové sezoně ENC bude naším reprezentacím dařit více a minimálně jednu medaily urveme!

Zdroj: ESL.eu