Přejít k hlavnímu obsahu

Arbalet Cup Kazachstán

30. 1. 2010 | 00:11 Counter Strike 1.6
Všichni fanoušci asijského eSportu musejí plesat radostí. Turnaj Arbalet Cup se přesunul ze "Starého kontinentu" do Orientu, kde se sejde osmička nejlepších asijských týmů.
Výchozí obrázek

Všichni fanoušci asijského eSportu musejí plesat radostí. Turnaj Arbalet Cup se přesunul ze "Starého kontinentu" do Orientu, kde se sejde osmička nejlepších asijských týmů.


Turnaj Arbalet Cup se začíná už dnes od 7:00 středoevropského času v největším kazašském městě zvané jako Almaty. Kulturní a finanční centrum Kazachstánu leží na jihovýchodě země u úpatí hor Ťan Šanu a nejblíže se odsud dá dojet do Kyrgyzstánu. Snad si hráči sebou vzali dost peněz, neboť Almaty patří mezi třicet nejdražších měst světa.

 

POPISEK OBRAZKU
Foto: HLTV.org // Nixon's gallery

Vraťme se ale k tomu, co nás tak láká na Almaty. To jest Arbalet Cup Kazachstán, často také nazýván jako Arbalet Cup Asia, který do svého centra pozval osm nejlepších týmů z asijského, a také evropského (Ukrajina), kontinentu. Těchto osm týmů se rozdělilo do dvou skupin po čtyřech, kde týmy mezi sebou odehrají jeden zápas hraný na jednu, předem danou, mapu.

Playoff se odehraje druhý den a to tím stylem, že týmy v horním pavouku budou hrát zápasy na TB3, zatímco v dolním pavouku se bude hrát TB1. V Grand Finále se pak tým, který postoupí z dolní části turnaje, musí co ohánět, protože k celkovému vítězství bude muset vyhrát hned dva zápasy o pravidlech TB3.

"Kulturní" vložkou bude pak turnaj čtyř All-Star týmů, kteří si v zápasech v pravidlech TB3 zahrají  o 2.000$. Tím bude i zakončen první den turnaje.

Skupiny

Skupina ASkupina B
{#Čína} TyLoo{#Korejská republika} WeMade FOX
{#Ukrajina} Arbalet UA{#Ruská federace} forZe
{#Ruská federace} UNiTED{#Čína} TyLoo.raw
{#World} PinCho Wings{#Kazachstán} ArLine

Ze skupiny A favorizujeme tým Arbalet UA, kteří v posledních dvou týdnech mají velmi solidní formu. Po pátém místě na IEM a jednoznačném vítězství na ukrajinské kvalifikaci, by se měli poprat snad jen s kazachstánštinou. Doprovod do playoff pak rozhodne duel čínských  TyLoo a rusko-kazašských UNiTED. Zde bych mírně favorizoval "domácí" hráče, kteří budou řádně namotivovaní. Nesmíme ovšem podceňovat také PinCho Wings, kteří můžou do turnaje řádně promluvit. Přece jen v loňském roce vyřadili Virtus.pro, nýnější UNiTED.

Skupina B a největším favoritem jsou ruští forZe, kteří se od WCG, kde skončili třetí, jen a jen zlepšují. Avšak vše může dopadnout jinak a třeba postoupí asijská dvojka WeMade FOX a TyLoo.raw. Oba celky se ale v poslední době potýkali se špatnou formou. Čistě domácí tým Arline, sestavená z bývalých hráčů k23 může jen překvapit.

Ceny

1. místo - 10.000$
2. místo - 7.000$
3. místo - 3.000$

All-Stars týmy

První zápasy, mezi Ohněm a Vodou a mezi Zemí a Větrem, se odehrají po skupinách. Vítězové si pak v neděli zahrají finále, kde lepší celek získá 2.500$, zatímco druhý tým si přijde na 1.500$.

OheňVoda
{#Ukrajina} Ionann "Edward" Sukhariev{#Ruská federace} Dmitry "hooch" Bogdanov
{#Ukrajina} Yegor "markeloff" Markelov{#Ruská federace} Aleksey "HEL1" Novikov
{#Ruská federace} Mihail "Dosia" Stolyarov{#Ukrajina} Sergey "starix" Ishuyk
{#Ruská federace} Roman "ROMJkE" Makarov{#Kazachstán} Dauren "AdreN" Kystaubayev
{#World} Thomas "Thommes" Yasyukyavichyus{#Kazachstán} Alexander "beAst" Yakovlev
  
VítrZemě
{#Čína} Zhen Wei "alex" Bian{#Korejská republika} Sung Jae "bail" Lee
{#Čína} Chao "GoodRifle" Xue{#Korejská republika} Mon-Soo "glow" Kim
{#Korejská republika} Keun Chul "solo" Kang{#Čína} Huang Biao "rita" Hong
{#Korejská republika} Seon Ho "termi" Pyeon{#Čína} Yi "Zy" Zhou
{#Čína} Jiang "Virgo" Qian{#Čína} Xue Feng "xf" Lai

Po celý den Vás budeme provázet turnajem a jako vždy máte šanci vsadit si na zápasy. To vše v našich sázkách!

Zdroj: HLTV.org