Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming vítězi IOL #1

31. 1. 2010 | 02:42 Counter Strike 1.6
Švédští SK Gaming se stávají vítězi Inferno Online League Season #1. Ve finále porazili španělské LedPC jednoznačně 2-0 a zahrají si v zítřejším večerním Grand Finále.
Výchozí obrázek

Švédští SK Gaming se stávají vítězi Inferno Online League Season #1. Ve finále porazili španělské LedPC jednoznačně 2-0 a zahrají si v zítřejším večerním Grand Finále.


Skupiny

Ve skupinové fázi se dařilo především všem favoritům. Jak SK Gaming, tak PlayZone, či Roskilde Ravens si se svými protivníky jen pohrávali. Do konce první části turnaje se toho moc neudálo a ani nezměnilo. Snad jen zajímavé bylo, že v zápase o první místo ve skupině A mezi LedPC a Coldfrag došlo ke konfliktu hráčů poté, co španělští hráči zničehonic zmáčkli pauzu a nějakou dobu v ní setrvali.

Ze skupin do playoff pak postoupily tyto týmy v těchto dvojicích - Coldfrag s PlayZone, SK Gaming a FEMTON, Ravens a concode, Ledpc a ENERIC.

V prvním zápase se dařilo oběma týmům a zápas dospěl do playoff, kde pevnější nervy měli finští hráči. SK Gaming jakožto favoriti ani tentokráte neklopýtli a svému prvnímu soupeři nasadili "kanára". Roskilde Ravens sice ve skupinách měli jednou namále, ale pokračovali ve skvělé týmoví uspořádanosti a poslali concode domů. Někdo možná předem očekával zajimavý zápas, ale LedPC na turnaj přijeli řádně připraveni a zaslouženě porazili švédský tým ENERIC 16-9.

Na SK Gaming si nevyskočili ani hráči Playzone. Ti podlehli 8-16 a museli se tak rozloučit s možností zahrát si zítra ve velkém finále. V zápase Roskilde Ravens a LedPC by jste ještě před týdnem jednoznačně favorizovali Roskilde Ravens, kteří pokračovali ve skvělých výsledích. Jenže Španělé nejspíš hodně trénovali a poradili si se třetím týmem IEM EC 16-10.

Finále

SK Gaming začali na de_inferno za CT. Podařilo se jim vyhrát první kolo, tudíž měli menší výhodu. Ovšem LedPC připraveni využili toho, že už ve třetím kole mohou teroristé nakoupit. To tak trochu zaskočilo SK a pak začala zuřivá bitva o každý bod a každý metr na mapě. V polovině hry byl stav 8-7 pro severské hráče. Za T se SK Gaming rozjeli a první tři kola v řadě je nažhavily. LedPC sice kontrovali, ale na rozjeté Švédy neměli, 16-10 de_inferno pro SK Gaming.

Druhá mapa byla de_nuke. Na ní sice LedPC vyhráli první tři kola, ale kolektiv okolo Dennise "walle" Wallenberga si udělal náskok osmi vyhranými koly. Na to španělský celek odpověděl dvěma koly, ale 10-5 v půlce nahrávalo do karet jejich soupeři. Druhé pistolky v zápase opět ovládli LedPC, ale SK Gaming prokázali svou sílu, když jsou síly vyrovnané a na obou stranách mají hráči automaty. Vítězství 16-8 a celkově 2-0 na mapy zajistilo švédskému týmu spot v zítřejším Grand Finále.

Už zítra začíná druhý turnaj Inferno Online League #2, ve kterém jsou největší favorité nově sformovaní H2k Gaming. Na zápasy z tohoto turnaje si jako vždy budete moct vsadit v našich sázkách.