Přejít k hlavnímu obsahu

PLAYview s kyliem

24. 9. 2009 | 18:53 Counter Strike 1.6
První díl z dílny PLAYview je tu! Rozhovor se ovšem nekonal s dánským hráčem Spirit of Amiga, ale s bývalým hráčem týmů Begrip a Evilzone, Arasem "kylie" Parashparem.
Výchozí obrázek

První díl z dílny PLAYview je tu! Rozhovor se ovšem nekonal s dánským hráčem Spirit of Amiga, ale s bývalým hráčem týmů Begrip a Evilzone, Arasem "kylie" Parashparem.


Jistě jste byli natěšeni, že si přečtete rozhovor od Reného "entik" Palguty, který Vás připravil na rozhovor s Tomasem "xlo" Faldenem, který reprezentuje dánské Spirit of Amiga. Jenže ještě dřív si pro Vás náš redaktor Man1 připravil rozhovor s bývalou švédskou star Arasem "kylie" Parashparem, který reprezentoval týmy jako Begrip či Evilzone.

Ahoj kylie, jak se máš?

Ahoj, mám se dobře, díky za optání. Zrovna sedím u PC, hrajeme s přáteli online turnaj jen tak pro legraci. Prostě super večer.

Mohl bys nám říct, kdo je kylie?

Kylie je dvaadvacetiletý kluk z Degerfors ve Švédsku. Zrovna se soustředím na získání známky z grafického designu na vysoké škole. Navíc jsem před začátkem  léta skončil s hraním za tým Begrip. Jinak jsem prozatím bez práce, ale hledám si něco na postu designera.

Co tvoje záliby? Jaký je tvůj oblíbený film, seriál, pití, jídlo, cs zápas, hráč, hráčka, hra (mimo cs), sport?

Tak tedy, film Melodie mého srdce, seriály The Hills, Hrdinové, Californication, Vincentův svět, jídlo špagety, pití redbull s vodkou, zápas SK vs fnatic, hráčky zAAz a ipSa, hra Heroes of Newerth a sport jednoznačně fotbal.

Viděl jsem tvojí kolekci na deviantart a musím říci, že jsi velmi dobrý. Děláš raději weby, nebo loga pro týmy atpd.?

Preferuji vytváření grafického rozhraní, loga mě nějak netáhnou.

Jak dlouho už pracuješ s Photoshopem?

Asi tak 5-6 let.

A tvůj největší úspěch?

V CS nebo designu?

Stále mluvíme o designu.

Oh, no tak to nevím. Hodně se mi toho líbí a hodně jsem toho udělal. Těžko říct. Radši přeskočme otázku. :D

Tak přejděme k tvé PG kariéře. Jaký byl tvůj první počítač?

WOW tak to fakt už nevím. Ale myslím si, že to bylo něco s 512 RAM a tydle starožitnosti. A pamatuji si, že když jsem začal hrát CSko, tak jsem hrával s pingem 160. To je tak jediné, co si vybavím.

molander a kylie

A co máš v PC teď? Už sis to upgradoval, nebo s tím stále hraješ?:D

Ted mám intel core 2 duo, 3gb RAM a nVidia GeForce 9800 GT, nikdy bych nedokázal hrát s tím starým počítačem teď..:D

Dobrej počítač, to jsi si sám koupil, nebo si to vyhrál na akcích během tvé kariéry?

Všechno co je uvnitř, jsem si vyhrál na soutěžích. Nic jsem nekupoval, takže jsem šťastnej.

Ty jakožto bývalý top hráč ve Švédsku, si hrával za klany jako EvilZone nebo  Begrip. Řekni nám, jaké to je dostat se do popředí švédské scény?

Teda, tady je hodně dobrých hráčů. Mnoho jich je lepších než sem já. Ale popravdě, tady ve Švédsku je silná konkurence. Když chcete být lepší, musíte hrát s těmi pravými hráči. Nedá se jen tak jít s kamarády a hrát. Musíte poznávat, zkoušet nové sestavy, nové hráče. A hlavně, získejte si přátele úplně všude, to Vás požene dopředu.

Hrával jsi za Begrip. Co říkáš na trejd Jimmyho "zneel" Anderssona do SK Gaming a jeho následné vyhození?

Tak nejsem vůbec překvapen, že SK vyhodili zrovna zneela. Naneštěstí! To samé ale potkalo i GeT_RiGhT-a, a je vidět, že pokud si hráč nerozumí s ostatními po sociální stránce, tak to nefunguje vůbec. Zneel je hodně dobrej hráč a určitě si najde nějaké místo u někoho. SKčka znovu povstanou, tak jako vždycky! Prostě teď prochází momentem, kdy obměňují sestavu, dokud nenaleznou tu, která jim bude vyhrávat turnaje. Ovšem to se děje vždy, když nevyhrávají..:D Snad se do budoucna budou už jen zlepšovat a rovnou s face-m a kHRYSTAL-em v týmu.

Sara - manažerka EvilZone a kylie

Už si to nadhodil, každý o tom určitě ve Švédsku mluví. Face a kHRYSTAL do SK. Ale problém je v penězích, které vyžadují H2k za oba hráče. Navíc se objevilo pár zpráv, že nastanou změny i u mTw, a že by se k nim měl přidat zet.

No 20 tisíc je dost a vím, že SK trpí finanční krizí. Takže tento návrh určitě přejdou. Ale na druhou stranu zase oni ty hráče potřebují, potřebují novou krev. Hráči jako SpawN nejsou řešením, i přesto, že je jedním z nejlepších. A o odchodu zet-a do mTw pochybuju. To že si s mTw zahraje jeden turnaj neznamená, že budou měnit kádr. Ale pro tým by byl přínosem.

A co bys udělal, kdyby tě SK náhodou kontaktovali?:D

Myslím, že to se určitě nestane.:D Jak jsem řekl, oni potřebují dva hráče, kteří přinseou týmu nasazení. Něco jako když fnatic přibrali GuX-e a GTR a zlepšili se v AIMu. Face a kHRYSTAL jsou jistě nejlepší volba, ale i FYRR73 by nebyl na škodu.

hibb, Like, kylie, nippo a kvicken

Když jsi zmínil fnatic, tak jsem si o tobě zjistil, že si hrál s Guxem na Rendevouzs LANu a s GTRkem na SLAPu. Bylo hraní po boku těchto hráčů lehčí, uvolněnější?

Jo to jistě. Je to rozhodně lehčí a lepší vidět, že Váš hráč dá 3 HS za kolo. Ale tým dělá pět hráčů, a kdyby se jich sešlo hned pět, tak to nedělá dobře. Můj názor je takový, že tým by se měl skládat ze dvou AIMerů, jednoho ingame leadera a dvou teamplay hráčů. To je dokonalá rovnice.

Tvá role u týmů?

Teamplayer, občas ingame leader.

Přesuňme se opět k tobě, za který tým se ti hrálo nejlépe?

No abych řekl pravdu, tak nejvíc se mi líbilo a hrálo v dobách EvilZone. Tydle časy mi dali nejvíce zkušeností. Ty časy, kdy tu u nás byly SK Gaming, fnatic a NiP byly neskutečné. Žádný druhořadý tým, prostě špička. A náhle jsme přišli my. Porazili jsme SK a Begrip a postoupili na ESWC do Paříže. Takže to pro mě byl ten nejlepší tým, ve kterém jsem hrál. Ale musím říct, že hráči z nýnějšího týmu Begrip jsou také strašně talentovaní.

A tvůj dreamteam?

Wow, docela těžká otázka, ale asi tendle line-up : kylie, get_rigth, walle, spawn a allen.

Ty a turnaje, který turnaj ti uvízl nejvíc v hlavě?

ESWC Kvalifikace na DreamHack Winter, mnoho se toho stalo na tédle akci a to mám stále na paměti.

A nejlepší moment?

No moc toho o tom turnaji říkat nechci. Ale nakonec to skončilo tak, že přijeli policisté, díky výhružkám, které během turnaje padli.

Hrál jsi s mnoha známými hráči, což ti celá řada lidí určitě závidí. Kdo tě však nejvíc posunul dopředu?

Hmm, kdybych měl někoho vybrat, tak to bude asi kvicken. To on mě načil hrát chytře a myslet u toho. Ale nesmím opomenout Gtr, který je právě teď nejlepším hráčem světa.

Ty a tvoje vybavení, během tvých PG let 2k7-2k9, používal si jen jednu myšku?

Vždycky jsem hrával s Intellimouse 1.1, dokud jsem nešel k Begrip. Tam jsem začal hrát s ikari. Ale zase jsem se vrátil ke staré dobré 1.1. Mám na ní rád jak je jednoduchá a její rozměry.

A co podložka? SteelSeries?

Pokud si dobře pamatuji tak ano. SteelSeries mám nejradši. Zejména qck+ a qck heavy. Teď používám prvně jmenovanou.

Kdybys teď potkal hráče a on by se tě zeptal, jak se dostat na vrchol. CO bys mu řekl?

Jak jsem řekl, být kamarádský, sehnat si na hraní kamarády. Být milý na ostatní, ono se Vám to vrátí, ale zase nenechat si srát na hlavu. Dneska už je to jen o kontaktech, dneska se nemůžete spoléhat jen na svůj skill. Ten vás daleko nedostane.

Tak přeci jen už je docela pozdě a já si pro tebe přichystal malý rozstřel, mohu?

Jo určitě,

AMD / INTEL - intel
CS / holka - holka
Begrip / EvilZone - EvilZone
f0rest / gtr - gtr
TV / Cinema - TV
Stockholm / Göteborg - Göteborg
ESWC / WCG - ESWC
SK / fnatic - SK
Ibrahimovic / Ljunberg - Ibrahimovic 4 president

Já ti kylie děkuju, že sis na nás udělal čas a doufám, že se ti bude dařit v tém životě a taky doufáme, že se opět  vrátíš ke hraní. Pokud by jsi chtěl někoho ještě pozdravovat, máš tu možnost nyní.

Tak určitě bych chtěl pozdravit svojí partu, tedy :  pita, hollie, ferreira, ipsa, zaaz, kerley, get_right, allen, kvicken, hibb, florenz, delpan a všechny z teamrosa.

Tak co říkáte? Nový trend bude pokračovat, nebojte se, už brzo Vám přineseme další hvězdy z progamingového nebe.

Ještě jednou chci poděkovat Arasovi a doufám, že se mu bude dařit. Nyní už jen diskutujte, diskutujte a zase jen diskutujte. Kdo by měl ještě nějaké doplňující otázky, napište je sem do komentářů, rád je kylie-mu přepošlu.