Přejít k hlavnímu obsahu

Dokonalý obrat na PGS LAN

24. 10. 2009 | 22:48 Counter Strike 1.6
Český klan známý pod jménem wrAth ukázal pevnou vůli a zvítězil ve finále ProgamingShop.sk ligy.Hráči okolo Jana "KurEcaK" Balabucha přijeli na turnaj s určitým respektem, ale nepočítalo se, že by dokázali vyhrát. V prvním zápase hráči vyhořeli a prohráli s jedním z favoritů turnaje, týmem suicide. Zápas od zápasu se ovšem hráči zlepšovali a udržovali se v klidu, protože i kdyby zkazili první část, do PLAY OFF postoupí ze čtvrtého místa. 
Výchozí obrázek

Český klan známý pod jménem wrAth ukázal pevnou vůli a zvítězil ve finále ProgamingShop.sk ligy.

Hráči okolo Jana "KurEcaK" Balabucha přijeli na turnaj s určitým respektem, ale nepočítalo se, že by dokázali vyhrát. V prvním zápase hráči vyhořeli a prohráli s jedním z favoritů turnaje, týmem suicide. Zápas od zápasu se ovšem hráči zlepšovali a udržovali se v klidu, protože i kdyby zkazili první část, do PLAY OFF postoupí ze čtvrtého místa. 

To slovenští inteRaction předvedli nadprůměrné výkony, ale stačilo to jen na třetí místo, které vyplynulo z počtu rozdílu kol. První nakonec skončili eXtatus a druzí suicide. Soupeři pro PLAY OFF tedy vypadali následovně,

eXtatus - wrAth a inteRaction - suicide

V prvním zápase se čekalo, že eXtatus budou nadále pokračovat ve skvělých výkonech, které zde předváděli. Menší korunku si nasadili poté, co zvítězili v posledním skupinovém zápasu nad suicide. Kdyby se měli udělat kurzy pro PLAY OFF, asi málokdo by vsadil na wrAth, kteří po třech zápasech ve skupině museli být dost frustrovaní.

Avšak systém turnaje, který dle mého soudu nebyl zrovna zvolen optimálně, nabízel českým hráčům druhou možnost. První mapu sice eXtatus vyhráli, ale další dvě už byly v režii wrAth a po infaktovém konci na třetí mapě postoupili opravdu zaslouženě do finále.

Ve druhém zápasu si hráči suicide jednoznačně poradili s týmem inteRaction a dostali tak prognózám turnaje, když postoupili do finále.

V zápase o třetí místo nebyl čas na oddych. Hráči si nic nedarovali a uždibovali kolo po kole. Vždy však přišel zlom, který nasměroval zkušenější inteRaction k vítězství a získánícen za třetí místo.

Finále se neslo v rozpačitém duchu. Zvítězí suicide, podpoření Stanislavem "StaN" Levanem, nebo jejich konkurenti, kteří se zápas co zápas zlepšovali? Mapa de_nuke měla napovědět. V té si oba týmy vedli lépe za teroristickou stranu, a zápas skončil remízou 15-15. V následujícím prodloužení dominovali čeští hráči. S první vyhranou mapou měli k celkovému vítězství blíže hráči wrAth, ale na de_inferno dominovali opět slovenští zástupci. Skóre 1-1 a de_dust2 před námi. Mapa, velice ošidná, neboť není problém vyhrát mapu, i když začínáte za CT. Po mírném náskoku, který si wrAth udělali, už jen suicide dotahovali a snažili se přebít skvělou hru českého týmu. Převážně pak Lumír "D^emo" Skotnica táhl tým za vítězstvím úžasnými fragy. Vítězství 16-12 a celkově 2-1 na mapy vyhrává další ročník ProgamingShop ligy.

Konečné pořadí

1. {#Česká Republika} wrAth.CS - KurEcaK, D^emo, aobek, joe, Rejma
2. {#Slovenská Republika} suicide - mitqo, kapi, StaN, benq1, giotive
3. {#Slovenská Republika} inteRaction - BoTk4, 4zur1t, Maga, j0sse, enorm
4. {#Slovenská Republika} eXtatus - uno, X-RaY, will, whisky, ogri

Vítězům gratulujeme a přejeme štěstí do dalších úspěchů.