Přejít k hlavnímu obsahu

Norská vichřice údeřila na CONFIS

5. 11. 2009 | 13:58 Counter Strike 1.6
Český klan CONFIS se nespokojil jen s jednou špatnou zkušeností se zahraniční sekcí, už od včerejška se pouští do druhé štace, na které si chce vydobit zahraniční renomé.
Výchozí obrázek

Český klan CONFIS se nespokojil jen s jednou špatnou zkušeností se zahraniční sekcí, už od včerejška se pouští do druhé štace, na které si chce vydobit zahraniční renomé.

Z nadpisu tušíte, že pod český klan se dostává norská pětice. Ovšem není to jen tak ledajaký tým, tito hráči si prorazili cestu do základních skupin Extreme Masters IV. Mluvím o hráčích, kteří si říkají hevn a na své konto si v této sezoně výše zmíněné ligy už připsali jedno vítězství, a to nad španělskými Team Unibet. Druhý zápas s Team Alternate byl vcelku vyvážený, ale hráčům se nepodařilo uspět.

Ovšem nedopadne tato štace tak jako ta francouzská, když se pod CONFIS dostali hráči týmu dRu. Jak mi ale Tomáš "siema" Schupler odpověděl na tuto otázku, nemusíme se bát, že by něco podobného mělo nastat. Při angažování francouzských hráčů hrála roli jistá třetí osoba. Hlavní věci vyřešili s hráči prý samostatně.

Hráči CONFIS.hevn se ovšem chtějí zúčastnit kvalifikace na DreamHack Winter a mají velkou šanci postoupit. I na toto prý ve smlouvě došlo a hráči dostanou proplacené místa. Více se dozvíte v rozhovoru s Tomášem níže.

Co si pak ale počne česká sekce, kterou vede Ondřej "Endruu" Piták. S tou nadále v CONFIS počítají a doufají, že budou vycházet v dobrém se svou bratrskou sekcí.

Sestava CONFIS.hevn

{#Norsko} Kim "enox" Vinje
{#Norsko} Daniel "mewiE" Bjur
{#Norsko} Christopher "thundr" Bauge
{#Norsko} Tor Erik "PannY" Nilsen
{#Norsko} Martin "hellzerk" Solbakken

Přinášíme Vám hned dva rozhovory s lidmi, kteří stáli v pozadí tohoto přestupu. Jedním je již zmiňovaný Tomáš "siema" Schupler a druhým je Michal "Retri" Lipský, se kterým začneme.

Ahoj, slyšel jsem, že CONFIS přijala norskou sekci pod svá křídla.

Ano je to pravda vzali jsme novou CS sekci po dlouhých rozvahách.

Čím Confis přilákala jednu z lepších norských sekcí? Přeci jen dedicated serverem to nebude. A nechci slyšet nic o tajných financích.

Ano máš pravdu jak píšeš lákali jsme my nikoli oni :-). Určitě mají výběr vlastního serveru kdy dohoda zněla bouncer, který team už má připraven a je nachystán i v případě jejich požadavků norský server.
Určitě každý team moc dobře ví, i normální hráč, že každá dobrá sekce něco stojí ale, vždy se dá domluvit na nějakých kompromisech. Smlouvy ti určitě nastínit nemohu, to bys musel pořešit se siemou, majitelem Confisu, který u mě dnes do půlnoci seděl a já jednal vlastně s teamem HEVN.
Nakonec kluci řekli ano, i když už s nimi v podstatě jednáme od úterý. Ale jak to bývá, museli jsme si vyjasnit určitá fakta.

A ty jsou?

Kluci hrají Intel Extreme Masters, kde zatím mají jedno vítězství proti teamu Unibet a prohru s Alternate, kdy ta prohra nebyla tak markantní a na ESL se můžete podívat, že to bylo 16:13 a 16:11. Takže krok s nejlepšími teamy držet umí. Dnes hráli proti Meet You Makers pcw a dařilo se jim více než dobře.
Jinak je team v kvalifikaci na DREAMHACK na kterém má za sebou tři vítezství což vypadá velmi dobře pro postup na tento turnaj, snad se klukům poštěstí a pojedou nas reprezentovat. Myslím si, že je to velký krok pro českou scénu, kdy český team opět vlastní jednu z lepších zahraničních sekcí a má dokonce v soupisce i reprezentanta.

"Chci CONFIS pomoct v jejím rozvoji."

 

To je pěkné, ale mě spíš zajímají věci, které se týkají týmu. To že hrají Extreme Masters to vím. Zaplatí CONFIS hráčům třeba to, že se dostanou na DH?

Ano zaplatí, i když se určitě rozjede flame v komentech, kde na to tento team vzal. Prostě neváhal a kontaktoval sponzory, jde jen o jednání a slušné vystupování. Možná o kuženosti jedna s těmito lidmi, jak už jsem říkal vašemu adminovi Vojtěchu "cRL" Švanovi, když jsme chtěli poslat naší CS 1.6 sekci na WCG do Číny.  Bohužel mi bylo sděleno, že už je pozdě a už mi nikdo z PZ ani neodepsal. Využil jsem tedy příležitosti a pomohl Confis v rozvoji. Samozřejmě největší podíl na tom má siema, který je taktéž skvělým manažerem a sehnal taktéž dva velmi silné sponzory pro uskutečnění přestupu.

Za vítězství ve skupině EM ESL odměňuje 300€. Většinou tato částka putuje do kasy organizace, do které hráči patří. Bude to i tak u Vás, nebo hráčům ponecháte jejich těžce vyhrané peníze?

Máme určité dohody u smluv, které hráči budou dodržovat a my zase budeme dodržovat jejich požadavky na vedení. Ale samozřejmě tato částka putuje do kapsy hráčů. Což si samozřejmě plně zaslouží.

Většina komunity si ovšem připomene "skvělý" tah Confis s přední francouzskou sekcí. Jaký je rozdíl v tomto případě?

Rád bych todle zodpoveděl, ale bohužel při tomto tahu Confis jsem nebyl. Takže narozdíl se budeš muset zeptat přímo majitele Confisu a ten si myslím zodpoví také rád na všechny tvé otazky.

Tak díky za pokec Michale a my se přesuneme za Tomášem "siema" Schuplerem.

Takže už jsem se ptal retriho, ale ten mě odkázal na tebe. Jak jste přiměli přední norskou sekci, aby reprezentovala nadprůměrný český multigaming?

Bylo to dáno hlavně změnou politiky v Confis, doufám, že bude úspěšnější než ta poslední. Přiměli jsme je hlavně díky tomu, že tento norský tým byl kupodivu téměř bez podpory, což nás velice překvapilo, a tak jsme toho využili. Asi nejpřekvapivější bylo, že nemají ani vlastní server a na to jaké výsledky tento tým předváděl, nás to zaujalo. Pak už to stačilo jen s mým dobrým přítelem Retri-m tento tým oslovit a i když jednání byla zdlouhavá, tak jsme to dotáhli do úspěšného konce.

Zmiňuješ minulost. Vaše štace s francouzským předním týmem dRu nedopadla velmi dobře.  V čem je angažování tohoto severského týmu jiné?

Je jiné v tom, že v tom nehraje roli třetí strana, již bylo v době francouzské sekce iGamerz, a také to, že to bude jediná zahraniční sekce v Confis. O dalším rozšiřování týmu se neplánuje, spíše naopak se tým zmenší, aby měla tato sekce co nejkvalitnější podporu. Myslím si, že kvalitu multigamingu neukazuje počet sekcí, ale výsledky.

"Jen díky sponzorům se nám povedlo transfer uskutečnit"

 

 

Takže se česká sekce nemusí bát svého vyhazovu?[V době rozhovoru se nevědělo, zda-li tým zůstane]

Mno toto je zapeklitá otázka. Musím to probrat ještě pořádně s klukama z naší české sekce. Myslím si, že takto kvalitní český tým nebude chtít být omezován jinou sekcí. A proto myslí, že kluci asi uvítají přestup k organizaci, jenž jim bude moci nabídnout plnou podporu. Přeci jen si myslím, že hrát pro ně béčko norskému squadu nebude příjemné postavení.

Chystáte příjezd Norů na LAn, kterou v budoucnu budete pořádat s naším portálem?

Pokud bude vývoj takový, jak si přejeme, určitě se tato sekce stane řádným účastníkem této LAN párty.

A co smlouvy hráčů? Přece jen jste je nenalákali na server od Bouncer4You.

Podrobnosti kolem smluv opravdu zveřejnit nechci.

Přeci jen něco málo by se nenašlo? Ať se konečně dozvíme, že Confis opravdu neplká do prázdna a norské tažení neskončí po dvou týdnech.

Mno, jak jsem říkal, moc tady nechci řešit podrobnosti. Ale je to hlavně díky nárokům, které kluci požadují, které jsou vůči sekci na kterou dnes narazíte nižší. Dále také to, že předtím tým jako takový tříštil peníze od sponzorů do různých šaškáren a všemožných sekcí a nyní tyto finance půjdou pouze do norské sekce. A též bych rád tímto poděkoval firmě BigSchok, jenž nám tento přestup umožnil.

Norští hráči hrají EM IV, stejně tak jako česká eSuba. Mají za sebou vítězství, což jim přineslo do kapes cca 300€. Půjdou tyto peníze na vylepšení podmínek, nebo je necháte hráčům, kteří si cestu do turnaje probojovali?

Tyto finance určitě zůstanou hráčům. Finance do tým půjdou až pokud se tým probojuje na DH. Tato akce již bude Confisem hrazena, proto požadujeme částečnou návratnost. Co se týká financí z EM IV, ty zůstavají hráčům.

Pokud by hráči postoupili na DH, budete jim kromě míst hradit i vedlejší výdaje? Tím myslím cestovné atd.? Přece jen jedno místo na DH stojí 500 SEK, což je 1250Kč.

Dohoda kolem DreamHacku je pevně daná, ale tu tady nechci zveřejňovat. Proto také kluci přistoupili na naší nabídku a my bychom tuto nabídku nedali, kdyby nám jí nýnější nový partner nepotvrdil dopředu.

Takže máme počítat s tím, že do budoucna se tým Confis přeorientuje jen na dotování a zlepšování jedné zahraniční sekce? A co pak hlavní eventy tady u nás, jako je WGT, či WCG kvalifiakce. A co Gigabyte liga, přeci jen mít český squad mít musíte.

Ano momentálně se dá říci, že abychom tento kvalitní tým udrželi, budeme se muset čistě přeorientovat na dotování tohoto týmu. Ale věřím, že se to dá zvládnout i v českých podmínkách. Kluci mají norskou WCG kvalifiakci. Gigabyte ligu si budeme muset nejspíš odpustit a WGT po letošních výsledcích snad ani nemám chuť nyní řešit. Tím si ale nemyslím, že bychom časem nenašli prostředky i pro český 1.6 tým. Avšak pokud chceme, aby tento příchod sekce nedopadl epic failem, musíme pořádně srovnat i finanční stránku tohoto přestupu. Nyní je pro nás podstatnější tato sekce, ale nepředbíhejme běh událostí, třeba si naše česká sekce padne do oka s Nory a budeme si moct ponechat oba týmy. Osobně o tom ale pochybuji.

 

Co k tomu dodat? Skončí to opět failem, nebo se konečně zadaří a nadprůměrný Confis vyrazí dolovat zlaťáky do Evropy? To ukáže jen čas.