Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 2009 Chengdu

14. 11. 2009 | 11:55 Counter Strike 1.6
Olympijské klání v počítačových hrách se nezadržitelně blíží a náš portál Vás bude provázet turnajem v Counter Strike 1.6, zápasy jediného českého zástupce na turnaji, Jakuba "Crow" Sedláčka ve hře StarCraft: Brood War a druhého nejsledovanějšího turnaje ve hře Warcraftu 3.
Výchozí obrázek

Olympijské klání v počítačových hrách se nezadržitelně blíží a náš portál Vás bude provázet turnajem v Counter Strike 1.6, zápasy jediného českého zástupce na turnaji, Jakuba "Crow" Sedláčka ve hře StarCraft: Brood War a druhého nejsledovanějšího turnaje ve hře Warcraftu 3.

Vrchol roku je zde. Už od středy se špička světa sjede do čínského Chengdu, kde si to rozdá o pohádkové ceny. Město Chengdu je pátým největším městem v zemi. Je hlavním městem provincie S'-čchuan a je významným ekonomickým centrem s jedenácti a půl miliony obyvatel. Nedávno toto město hostilo turnaj Global Challenge, který vyhráli hráči SK Gaming už v nové sestavě. Tento turnaj však švédský tým musí oželet, neboť v kvalifikaci padl pod silou týmu H2k Gaming. 

 


Aktuálně ze StarCraftu

Náš reprezentant Jakub "crow" Sedláček vítězí třikrát, když poráží Bruce, Absentee a coba. Stejný počet se mu ovšem připisuje ale i na konto proher, když nezvládá porazit PjPj, Bisu a ParanOida. S devíti body je tak na čtvrté pozici, odkud se na 99,9% do osmi-členého playoff nedostane.


Aktuálně z CS 1.6

Prvním finalistou counter-strike turnaje se stávají švédští fnatic. Ti si v semifinále snadno poradili s Mortal Teamwork a nyní čekají, kdo bude jejich finálovým soupeřem. V druhém semifinále mezi AGAiN a CMAX.gg je totiž stav zatím 1:1 na mapy.


Aktuálně z Warcraftu 3

InFi ve výhradně čínském finále zdolal Flye100% v poměru 2:1 na mapy a odnesl si krásných 14 000 dolarů. Happy nedokázal zopakovat úspěch z minulého roku a podlehl v zápase o třetí místo Korejci Lynovi. Ještě dnes očekávejte detailní rozbor finálového duelu


Systém v CS 1.6 je stejný jako všude. Nejdříve skupinová fáze, ve které si týmy zahrají jednu mapu do 30 bodů. Následně pak vždy dva nejlepší ze skupiny postoupí do play off (celkově 16), kde se hraje TB3 v SE pavouku. Obhájci titulu jsou dánští mTw.

Turnaj ve Warcraftu 3 bude mít stejný průběh, jako turnaj ve výše zmíněné FPS hře. Po skupinách, ze kterých postoupí vždy dva nejlepší hráči, nás čeká vyřazovací pavouk, bez možnosti opravy o šestnácti hráčích, kde se každý zápas bude hrát na dvě vítězné mapy. Největší aspiranté na zisk titulu tento rok jsou Grubby, Lyn, Moon, Sky a whO. Zapomínat bychom ovšem neměli ani na další známé hráče, kteří k turnaji jistě také řeknou své.

Progamingový svátek se letos bude muset obejít bez větší československé účasti. Po nezdarech v minulých letech se pro domácí hráče nepodařilo sehnat sponzory, kteří by byli ochotni proplatit nákladnou cestu do Číny. Jediným zástupcem naší malé scény bude Jakub "Crow" Sedláček ve hře Starcraft, který do nejlidnatější země světa poletí na vlastní náklady. Jeho zápasy se hrají 13. listopadu.

V československé Counter-strike 1.6 kvalifikaci zvítězili nEophyte, když ve finále porazili v prodloužení eSubu. Tím si, jak již bylo řečeno, bohužel nezajistili výlet do Číny, ale pouze věcné ceny.

Celkový rozpis zápasů naleznete ve skupinách, nebo na wcg.com.

Na zápasy v CS 1.6 si budete moci vsadit i na našem webu. Kdo by si nevedel rady na koho vsázet, určitě mu pomůže Velký průvodce WCG 2009, který napsal náš redaktor pingmasteR.