Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 09 Přehled vítězů

19. 11. 2009 | 19:29 WCG 09 Přehled vítězů
Portál PLAYzone za podpory Romana "Kobra" Kupečka si pro Vás připravil přehled vítězů z nedávného World Cyber Games 2009, které se konalo v čínském Chengdu.Začneme hrou, která má největší podporu v Jižní Koreji, StarCraft:Brood War. V této hře se ve finále jasně setkali dva korejští hráči, Jae-Dong "Jaedong" Lee a Byung-Gu "Stork" Song.
Výchozí obrázek

Portál PLAYzone za podpory Romana "Kobra" Kupečka si pro Vás připravil přehled vítězů z nedávného World Cyber Games 2009, které se konalo v čínském Chengdu.

Začneme hrou, která má největší podporu v Jižní Koreji, StarCraft:Brood War. V této hře se ve finále jasně setkali dva korejští hráči, Jae-Dong "Jaedong" Lee a Byung-Gu "Stork" Song.

Jaedong
Foto: wcg.com

Dlouhodobá jednička v SC:BW dle žebříčku KeSPA Jae-Dong Lee má sice na svém kontě už sedm zlatých medailí z větších akcí, ale ta z WCG mu stále chyběla. Loňský ročník skončil na těsně pod vrcholem, to když ve čtvrtfinále prohrál právě s Byung-Gu Song-em. V letošním roce se mu podařilo vrátit loňskou porážku.

První hra se hrála na Tau Cross. Dlouho na ní dominoval Stork, ovšem Jadeong přešel do ofenzívy a zvítězil. Ve druhé mapě se role vyměnili a zvítězil Stork. Na třetí a rozhodující mapě zasadil Jaedong vítězný úder a vyhrál 2-1 na mapy.

1. místo - Jae-Dong "Jaedong" Lee - 10.000$
2. místo - Byung-Go "Stork" Song - 4.000$
3. místo - Taek-Yong "Bisu" Kim - 2.000$

Videa ze zápasu si můžete prohlédnout na gamerztube.cz v profilu Kobra - 1 2 3

Jaedong těsně po vítězství