Přejít k hlavnímu obsahu

WCG 09 Přehled vítězů - CS 1.6

23. 11. 2009 | 00:34 Counter Strike 1.6
Souboj gigantů. Souboj mezi f0rest-em a GeT_RiGhT-em proti polské stár Neo-em. Jen jeden tým mohl odejít vítězně. Vy už jistě víte, že vítězi se stali AGAiN. Pojďme si připomenout cesty obou týmů do finále.
Výchozí obrázek

Souboj gigantů. Souboj mezi f0rest-em a GeT_RiGhT-em proti polské stár Neo-em. Jen jeden tým mohl odejít vítězně. Vy už jistě víte, že vítězi se stali AGAiN. Pojďme si připomenout cesty obou týmů do finále.

Začněme týmem, který skončil ve finále poražený, švédskými fnatic. Ty čekala dosti těžká skupina a jak víte, fnatic poslední dobou ve skupinách docela plavou. Ovšem výhrami nad kanadskými DINC a Executioners ze Singapuru, zvedli týmovou náladu a po výhře nad domácími wNv.cn 16-14 a do playoff se postupovalo s devíti body a náskokem v počtu vyhraných kol. Do hry ovšem promluvili brazilští FireGamers, kteří na mapě de_train výrazně ovlivnili průběh skupiny a nebýt pár chyb, mohli fnatic doprovodit do playoff právě jihoameričtí hráči.

Polští AGAiN také ve skupině narazili na domácí tým, tentokráte na TyLoo. Po dvou výhrách nad slaboučkými NextLevel a F.azer.Z bylo jasné, že hráči postoupí a zápas s TyLoo pak už rozhodoval jen o tom, ze kterého místa. Hráči ale zápas s domácími dle mého názoru vypustili a prohráli 19-11. Ovšem polští draci začali drancovat své soupeře až v playoff.

AGAiN se v prvním kole setkali s H2k Gaming, fnatic se střetli s překvapením turnaje, rumunskými The Elders God. Švédové neměli se svým soupeřem žádný problém, zatímco AGAiN si s H2k zahráli 3 mapy. Následovali francouzští Millenium pro fnatic a finští Power Gaming pro AGAiN. Fnatic opět jasná dominance na dvou mapách, AGAiN si zahráli opět tři mapy. Semifinále a Mortal Team Work proti fnatic, CMAX.gg proti polským hráčům. Dánové si se švédy nevěděli rady a nakonec podlehli 2-0 na mapy. To CMAX.gg dlouho zlobili AGAiN a měli na to dojít si pro finále, ale ruské hráče zradila koncovka a nakonec v tří-mapové bitvě podlehli a museli tak hrát "jen" o bronz.

Finále zde rozebírat naplno nebudu, neboť to by vystačilo na celý blog. Jen co se dá říct je hlavně asi to jak nás všechny uchvátil de_nuke, kde se hrálo čtyřikrát prodloužení, než loord rozhodl o vítězství AGAiN na dané mapě. Train pak v první polovině ovládli hráči fnatic, ovšem ve druhé půli svým "über" výkonem strhl vítězství na stranu týmu AGAiN jeho největší hvězda, Filip "Neo" Kubski. Přikládám zde více jak hodinu dlouhé video a pro ty, co neviděli HLTV je toto asi ta nejlepší náhrada.

Konečné pořadí WCG 2009 CS 1.6

1. {#Polsko} AGAiN
2. {#Švédsko} fnatic
3. {#Dánsko} mTw
4. {#Ruská federace} CMAX.gg

Co k tomu dodat? Snad jen, že tento zápas je pro mě jasným favoritem na zápas roku. Co říkáte vy? Myslíte si, že byl nějaký zápas lepší, než ten finálový na de_nuke?