Přejít k hlavnímu obsahu

SK Gaming vyhrávají Arbalet Cup Europe

6. 12. 2009 | 22:10 Counter Strike 1.6
Švédští SK Gaming potvrzují dominanci na tomto turnaji, když ve finále zdolávají nekompletní dánské Mortal Team Work.
Výchozí obrázek

Švédští SK Gaming potvrzují dominanci na tomto turnaji, když ve finále zdolávají nekompletní dánské Mortal Team Work.

Severnější SK Gaming svou cestu za titulem započali až v nedělní skupině, ve které se střetli s polskými AGAiN, ukrajinskými HellRaisers a EYESports z Ruska. První zápas proti HR se "SKčkům" povedl a po jasné výhře 23-7 je čekal první oříšek turnaje, nedávní vítězové WCG 2009, tým AGAiN. Na trainu se oba giganti přetahovali o body až do konce, ale s pocitem vítězství z tohoto souboje nakonec odešli švédští hráči. Výhra 16-14 posunula hráče do play off a před nimi stál už jen soupeř z Ruska. Ve třetím zápase se jednalo už spíše o formalitu, neboť první místo už měli hráči zaručeni a tak po výsledku 17-13 nikdo nešílel.

V play off v prvním kole narazili švédšté hráči na další ruský tým, tentokrát vítěze ASUS Autumn Cupu, tp.uSports. Po jasné dominanci na tuscanovi přišla první post-sovětská výzva. Nově vzniklý tým UNiTED. Walle a spol. opět ukázali jeden ze skvělých výkonů, ale mapa de_train týmu asi nesedí. Vítězství 16-13 poslalo hráče do finále horního pavouka a soupeře v podobě severoamerických Evil Geniuses.

Zápas proti americkým EG na dust2 vyzdvihl Jimmyho "allen" Alléna, neboť on zavelel k postupu přes prodloužení. SK tak získali výhodu a čekali, kdo se z dvojice mTw - Evil Geniuses k nim připojí.


fota:hltv.org

V dolním pavouku se lépe dařilo mTw, i přesto, že psotrádali svou hvězdu Sunde-ho. Jeho místo zaujal pro tento turnaj ArcadioN, ale i tak dánský tým dokázal uhrát skvělé výsledky. Mortal Team Work nejdříve zdolal v odvetě finále DreamHacku Meet Your Makers, pak porazili UNiTED a nakonec i AGAiN. Ve finále LB pak narazili na Evil Geniuses, kteří s novou posilou Edizem "goodfornothing" Basolem pomýšleli na nejvyšší stupínky. Ovšem odpor byl marný a Dánové předvedli snad nejlepší hru celého turnaje a porazili EG 16-5.


foto: hltv.org

Ve finále se nejdříve hrál de_nuke a na něm dominovali taktiky Dannyho "zonic" SØrensena. Po vyhře 16-6 vysvitla naděje, že by mohli pohřbít SK Gaming i v nekompletní sestavě a získat po dlouhé době titul z větší akce. Na dust2 se opět dařilo a skore 10-5 vybojované za T nahrávalo do karet dánským hráčů. Ovšem SK se nevzdali a i přes prohrané první dvě kola za T dokázali i díky jedné skromné taktikce - pomalu vyházet granáty, načnout a rushnout schody - vyhrát poměrem 16-13. SK Gaming tak po Global Challenge Chengdu získavjí další triumf a to na Arbalet Cup Europe.

Konečné pořadí

1. {#Švédsko} SK Gaming - 15.000$
2. {#Dánsko} Mortal Team Work - 10.000$
3. {#Spojené státy americké} Evil Geniuses - 5.000$

Nejlepším hráčem turnaje se stal Jimmy "allen" Allen z týmu SK Gaming. Cenu pro nejlepšího AWP hráče si odnáší hráč poražených Mortal Team Work Martin "trace" Bang.