Přejít k hlavnímu obsahu

World Esports Masters 2009 již zítra

11. 12. 2009 | 12:05 Counter Strike 1.6
Přední světové týmy se opět sjíždí do čínského Hangzhou, kde si to rozdají ve finálové bitvě letošního roku.
Výchozí obrázek

Přední světové týmy se opět sjíždí do čínského Hangzhou, kde si to rozdají ve finálové bitvě letošního roku.


Turnaj World Esports Masters se koná od dvanáctého do dvacátého prosince a do čínského Hangzhou přijede opět špička evropské a asijské scény. Těšit se můžeme například na vítěze WCG 2009, polské AGAiN, kteří se vrací skoro na místo činu, či na švédské giganty fnatic, kteří se museli vyrovnat s odchodem Rasmuse "GuX" Ståhla. Navíc by tento turnaj měl být posledním pro dvojici Harley "dsn" Örwalla a Patrika "cArn" Sattermon, kteří se po dlouhé a úspěšné kariéře chystají do CS důchodu.

Nesmíme ovšem zapomenout, že do Číny se sjíždí i špička Warcraftu 3 a jediným evropským zástupcem je Manuel "Grubby" Schenkuizen. Předně pak budou kamery sledovat zápasy mezi vítězem WCG Xuwen "InFi" Wang-em a Weilang "Fly100%" Lu-em. Oba domácí borci si mají co vracet  jejich zápas bude jistě tím nejlepším, co se v letošní sezóně uhraje.

Counter Strike 1.6

Skupina ASkupina B
{#Čína} TyLoo{#Švédsko} fnatic
{#Švédsko} Meet Your Makers{#Čína} wNv.cn
{#Polsko} AGAiN{#Korejská republika} WeMade FOX
{#Singapur} TitaNs{#Finsko} Power Gaming

Warcarft 3

Skupina ASkupina B
{#Nizozemsko} Grubby{#Čína} Sky
{#Čína} Fly100%{#Korejská republika} Moon
{#Čína} InFi{#Korejská republika} Lyn
{#Korejská republika} SocceR{#Čína} TeD

Peněžní dotace

CS 1.6

1. místo - 22.500$
2. místo - 7.500$
3. místo - 5.000$
4. místo - 5.000$
5. - 8.místo - 1.500$

Warcraft 3

1. místo - 14.000$
2. místo - 6.000$
3. místo - 2.000$
4. místo - 2.000$
5. - 8. místo - 500$

A jak to vidí Zdeněk "pingmasteR" Zoul?

1. - 2. místo - Meet Your Makers a fnatic

MYM zvítězili na posledním velkém turnaji a podívali se i do finále Global Challenge v Dubaii. Tým je složen z mladých a perspektivních hráčů a měl by zamířit na první dvě místa i přesto, že se čtyřem z pěti hráčů udělalo na nedávném Arbalet Cupu nevolno.

Fnatic jsou jasně nejlepším týmem letošního roku. Díky vítězstvím na ESWC Masters, KODE 5, ESL EM III, e-Stars Soul a finálové účasti na WCG 2009 jsou jasnými favority na vítězství. Ovšem v poslední době se tým potýká s menšími výpadky formy a navíc na turnaj hráči odjíždí ve změněné sestavě.

3. - 4. místo - AGAiN a TyLoo

Dobrému výsledku AGAiN napomáhá vítězství na WCG 2009. I přesto, že se tým nezúčastnil tolika velkých turnajů, jako jeho rivalové, druhé místo na GameGunu je také velmi solidní. Hráči se však budou na turnaji muset obejít bez svého kapitána Wiktora "TaZ" Wojtase.

Pravděpodobně nejlepší čínský celek dokáže zatopit každému soupeři. TyLoo však doprovází nevyrovnané výkony, ale tým by mohl zopakovat svou formu z GC Dubai či e-Stars Soul.

5. - 6. místo - Power Gaming a WeMade FOX

Finský klan je stálice mezi světovou smetánkou. Ale občasné výpadky tým brzdí. Snad se jim zadaří na dalším čínském turnaji, neboť na WCG 2009 dokázali zahrát velmi skvělé výsledky.

Jihokorejský gigant se v poslední době trápí a úspěšné období střídá to špatné. Na Arbalet Cupu tým vyhořel a tak bude jistě na hráče vyvíjen velký tlak.

7. - 8. místo - TitaNs a wNv.cn

Tradiční účastník velkých světových akcí, tým TitaNs, bude i nyní usilovat o dobré umístění. V těžké konkurenci to však pro tým, který nedávno obměnil sestavu, bude velmi složité.

Druhý domácí celek se letos poměrně trápil. Dobrou hru není schopen přetavit v kvalitní výsledky, což se tým rozhodl vyřešit výměnou hráče. Výkon wNv.cn tak bude velkou neznámou.

Na zápasy ve hře Counter Strike 1.6 si můžete vsázet už dnes! Zápasy jako vždy naleznete v našich sázkách a matchtickeru.

A kdo si myslíte, že vyhraje? Váš tip napište sem do komentářů, na tři šťastlivce čeká Google Wave invite!