Přejít k hlavnímu obsahu

EPS XVI - Změny v Německu

25. 12. 2009 | 15:41 Counter Strike 1.6
V Německu sice teprve nedávno skončila ESL Pro Series XV, ale týmy už budují nové kádry pro další sezonu. My teď nahlédneme pod německou pokličku a provedeme vás všemi změnami, které se za posledních pár dní udály.EPS má u našich západních sousedů velkou tradici, není se tedy čemu divit, že se tohoto turnaje zúčastňují jen ty nejlepší klany, které se snaží získat do svých týmů jen ty nejlepší hráče.
Výchozí obrázek

V Německu sice teprve nedávno skončila ESL Pro Series XV, ale týmy už budují nové kádry pro další sezonu. My teď nahlédneme pod německou pokličku a provedeme vás všemi změnami, které se za posledních pár dní udály.

EPS má u našich západních sousedů velkou tradici, není se tedy čemu divit, že se tohoto turnaje zúčastňují jen ty nejlepší klany, které se snaží získat do svých týmů jen ty nejlepší hráče.

POPISEK OBRAZKU
Foto: esl.eu // Jerome "shiddy" Tóth

Kromě stálice scény, týmů mousesports a Team Alternate, vypadá každá sezona jinak než ta předešlá. Letos jsme v LAN finále viděli čtyři celky, které se díky svým kvalitním výkonům dokázali porvat se vším co stálo v cestě.

Mousesports, Team Alternate, mystical Lambda a n!faculty. První dva týmy jsou již stálicí na offline finále, to větší překvapení udělali hráči mystical Lambdy, kteří se především díky výkonům Dirence "seraph" Öze dostali až tak daleko. Tým n!faculty byl složen z prvotřídních hráčů, kteří se na německé scéně pohybují. Mládí v podobě Jéroma "shiddy" Tótha doplnila hlavně zkušenost ex-mousesports hráče Franze "gore" Burghardta, ale to vše stačilo "jen" na čtvrté místo. I tak je to úspěch neboť n!faculty už loni získali bronz.

mousesports - 1. místo

Tým už před finále EPS XV oznámil, že se k týmu připojí Roman "roman" Ausserdorfer za né tak kvalitního Christophera "cash" Steena. V šestnáctém pokračování EPS budou obhajovat první místo.

{#Německo} Antonio "cyx" Daniloski
{#Turecko} Fatih "gob b" Dayik
{#Německo} Roman "roman" Ausserdorfer
{#Německo} Navid "kapio" Javadi
{#Německo} Manuel "tixo" Makohl

 


Team Alternate - 2. místo

Německá dvojka se musí vypořádat se ztrátou hned dvojice hráčů. Poté co odešel Roman "roman" Ausserdorfer do konkurenčních mousesports, tým by měla opustit i dlouholetá opora Jan "mooN" Stolle, když se po dlouhých šesti letech rozhodl skončit. Prozatím se diskutuje, jestli naváže svou kariéru u aTTax jako trenér, nebo alespoň náhradník.

{#Německo} Manuel "approx" Zeitz
{#Německo} Benjemin "paN" von Mulert
{#Německo} Roman "Roman R." Reinhardt
{#Německo} Direnc "seraph" Öz

K týmu by se mohl připojit Christopher "cash" Steen, nebo Kai "blizker" Lüneburg. Ten s aTTax odehrál i Arbalet Europe Cup.

 


mystical Lambda - 3. místo

Třetí tým loňské sezony se bude muset v nadcházející sezoně obejít bez svého nejlepšího hráče, Dirence "seraph" Öze. Ten kývnul na nabídku aTTax a zanechal tak "mystickou lambdu" ve čtyřech. Jeho místo ovšem zaujal Filip "RSK68" Filipowski. Jestli to je adekvátní náhrada, to uvidíme až v průběhu sezony.

{#Německo} Vinh "NiNjA" Bui Thanh
{#Německo} Dominic "roark" Cucic
{#Německo} Christian "ChRRRRp" Porten
{#Německo} Phillip "PHILLIP" Reitzmann
{#Německo} Filip "RSK68" Filipowski

 


n!faculty - 4. místo

Jeden z mála úspěšných týmů, kteří se dokázali dostat na offline finále dvakrát po sobě, smutní. Jen dvě sezony pod jejich křídly hrál maďarský talent Jérome "shiddy" Tóth a už si pověsil AK na hřebík. Shiddy slíbil, že pokud vyhrají letošní sezonu, že si ještě promyslí, zda zůstane u profesionálního hraní, ale tým prohrál hned první zápas a skončil nakonec na čtvrtém místě. Od teď bude hrát jen v neděli EAS se svými přáteli.

{#Německo} Bastian "b4d" Gaffron
{#Německo} Christoph "chrizoo" Krámer
{#Německo} Max "ODIE" Knappe
{#Rakousko} Franz "gore" Burghardt

Tým by měl doplnit legendární Tim "silver" Hochgrebe, známý z působení u týmů jako SK nebo mousesports, nebo Matthias "teAk" Czaja.

 


hoorai - 5. místo

Smutné páté místo zbylo na celek hoorai. To před sezonou vyměnilo Arnt-Peter "night" Schuldta za kvalitnějšího Nika "foolisH" Zimmermanna. Tým ovšem opět povede nejlepší F/D hráč loňské sezony, Tim "Mason" Kleemann.

{#Německo} Tim "Mason" Kleemann
{#Německo} Kim "vio" Schümann
{#Německo} Markus "crash" Esser
{#Německo} Marius "pred" Förster
{#Německo} Niko "foolisH" Zimmermann

 


TBH.eSports - 6. místo

Jeden z mála týmů, který se vyhnul "nákupové" horečce je Team Bavarian Heaven. Ti zůstali od minulé sezony ve stejné sestavě, tudíž by mohli ukázat, že v sobě stále mají tu sílu vyhrávat. Celek bude stát zejména na výkonech old schoolerů Nilse "bara" Waldowski-ého a Davida "CHEF-KOCH" Nagela.

{#Německo} Nils "bara" Waldowski
{#Německo} David "CHEF-KOCH" Nagel
{#Německo} Johannes "threemann" Droste
{#Německo} Eduard "eddy" Schmidt
{#Německo} Linus "beist" Gubenis

 


You Don´t Know Me - 7. místo

Klan YDK opustila hned dvojice hráčů, a to Timo "TYMO" Verholen a Christopher "MYS" Seidemann. Jejich uvoleněná místa zaujali Thorsten "thoR" Kunz a Sebastian "zorn" Weber. Jestli to bude stačit k zopakování, nebo vylepšení pozice, ukáže jen čas.

{#Německo} Adrian "Aika" Schunke
{#Německo} Bernd "ANT1" Mai
{#Německo} Julian "hool" Walter
{#Německo} Thorsten "thoR" Kunz
{#Německo} Sebastian "zorn" Weber.

 


ESC Gaming - 8. místo

Tento tým je doposud jediný, který má na svém kontě pouhé tři hráče a stále se neví, kdo bude v příští sezoně klan reprezentovat. Před sezonou opustil squad nadějný Christian "todi" Hackmann a Lucas "reki" Reckermann, zatímco do týmu nezamířil nikdo.

{#Německo} Christoph "loomit" Normann
{#Německo} Dominik "d0m AZ" Wrabetz
{#Německo} Wolfgang "tankJr" Maurer

 


Mortal Team Work.de - 9. místo

Další z šestnáctky, který neprošel změnou. Stálá šestice by mohla přitvrdit a skončit na lepším, než devátém místě. Prozatím tak zůstávají ve stínu svých dánských kolegů.

{#Německo} Daniel "Frigh" Enderle
{#Německo} Gerhard "gerdi" Grimm
{#Německo} Ludwig "Brundle" Arnold
{#Německo} Tobias "tobson" Lichtner
{#Německo} Michael "klops" Wassong
{#Německo} Bernd "foxM" Schmid

 


Team Hardware4u - 10. místo

Poté co od týmu odešel Thorsten "thoR" Kunz, se stále čeká na novou posilu. V kuloárech se ani nikdo nezmiňuje, kdo by se mohl stát novou posilou H4U a tak nám nezbývá než čekat.

{#Německo} Phillip "pace" Herr
{#Německo} Patrick "EkuaL" Laukemper
{#Rakousko} Paul "MuKKe" Richter
{#Švýcarsko} Mathieu "Maniac" Quiquerez

 


Tera Gaming - 11. místo

Tento klan se nijak neostýchal a vyhodil hned celou svojí sekci. Se svojí minulou pětkou si moc nerozuměli a prodloužení smluv se tedy nekonalo. Managment by měli prezentovat novou sekci v nejbližších dnech.

 


Frankfurt 69ers - 12. místo

Na vyhazovu hráčů z Tera Gaming těží převedším celek Frankfurt 69ers, který si pod svá křídla vzal hned trio německých hráčů. Od loňské sezony tým vyhodil hned čtvero plejerů, když jako jediným hráčem v sestavě zůstal holandský Dennis "seezung" Seesing.

{#Lucembursko} Dennis "seezung" Seesing
{#Lucembursko} Mike "trx" Degger
{#Německo} Marco "capo" Mendola
{#Německo} Paul "pwl" Woltschenko
{#Německo} Sinan "bauzka" Cavus

 


d-Regeneration - 13. místo

Tým ze třináctého místa posílil na všech frontách a k týmu se připojila hned nová pětice hráčů. Jestli se celek o sedmi hráčích bude střídat, nebo si zvolí svou pětku, ještě nevíme. Ale jestli budou chtít skončit lépe než loni, měli by zapracovat na jedné pětce.

{#Německo} Christoph "divine" Mohr
{#Německo} Benjamin "crakk" Ohm
{#Německo} Kai "blood" Wagner
{#Německo} Keoma "granny" Horstmann
{#Německo} Ralf "JohnR" Hähnlein
{#Německo} Michael "zy" Rettig
{#Německo} Maxmilian "cruZn" Klasen

 


Alternative - 14. místo

Poslední klan, který se zachránil od baráže, tým Alternative, neudělal žádné změny. Jen posílil o Heidera "hRz" Thomase, bývalou hvězdu myRush.

{#Německo} Jan "jaenson" Stuhldreher
{#Německo} Richard "Captain Awesome" Winzek
{#Německo} Christopher "debsN68" Debski
{#Německo} Hannes "hakkeNp" Heibrook
{#Německo} Heider "hRz" Thomas
{#Německo} Konstantin "konsti" Kuhn

 


myRush - Nováček

První ze dvou nováčků v této sezoně věří své stávající sestavě a musel se tak vypořádat jen se ztrátou Heidera "hRz" Thomase. Do nové sezony nastoupí jistě plni energie a předvedou snad dobré výkony.

{#Německo} Henning "fazer" Mau
{#Německo} Christian "deus" Bierstedt
{#Německo} Eric "eRz" Schneider
{#Německo} Jens "jens" Mielke
{#Německo} Christian "natu" Hennighausen

 


Stofftiere - Nováček

Druhý nováček pro letošní sezonu už trochu pozměnil kádr, když se s týmem rozloučila dvojice Nick "falleN" Rupprecht a Vitalis "naik" Feist, tým naopak posílil Thomas "XektoR" Koletzek.

{#Německo} Alexander "ALEEX" Jugl
{#Německo} Kenyon "KenaN" Temmel
{#Německo} Johannes "VISION" Lange
{#Německo} Thomas "XektoR" Koletzek
{#Německo} Benjamin "BEN.R" Rolle

 


Nacházející sezona tak přinese určitě mnoho skvělých zápasů. Za favorita budou nejspíše pasováni "myšáci" kteří odchodem Christophera "cash" Steena a příchodem německé legendy Romana "roman" Ausserdorfera velmi získali.

Rozloučit se EPS musela s dívčím celkem SNOGARD Dragons, které sice prohráli všechny zápasy, ale ukázali hráčům v Německu, že tamní dívčí scéna je dost silná.

Zůstaňte s námi, neboť vám budeme přinášet čerstvé informace ze zákulisí šestnácté sezony EPS.

Zdroj: Fragster.de