Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS v kvalifikaci na Intel Extreme Masters skončili ve čtvrtfinále

9. 4. 2021 | 10:22 Counter-Strike 2
Domácí jednička nepolevuje a hledá další výzvy. Vedle účinkování ve Funspark ULTI a vyvrcholení play-off ligy ESEA Advanced se SINNERS Esports zapojili také do kvalifikace na turnaj IEM Summer. Na velkém turnaji o 250 tisíc dolarů se představí světová elita, mezi kterou se mohou probojovat právě i hříšníci.
ZEDKO
ZEDKO
Zdroj: Foto: SINNERS Esports

IEM Summer proběhne až v červnu, ale kvalifikační cyklus na turnaj vypukl již nyní. Jedenáct ze šestnácti účastníků bude přímo pozváno, zbylých pět si vybojuje místenky v kvalifikacích. Dva americké zástupce už známe a ve zbytku dubna zbývá určit ty evropské. Kvalifikační cyklus se skládá ze dvou otevřených kvalifikací a následné uzavřené, kde budou ve hře tři sloty. SINNERS ale musejí jít hezky krůček po krůčku, pozvánku totiž nedostali.

Intel Extreme Masters patří mezi ty největší turnajové okruhy vůbec, IEM Summer bude součástí ESL Pro Tour i BLAST Premier. Žádné pozvánky zatím oznámené nebyly, ale až na pár výjimek se dá očekávat světová extratřída – a to i v uzavřené části kvalifikace. Týmy jako SINNERS si tedy musejí proklestit cestu z velkých otevřených kvalifikací, z nichž ta první vypukla včera večer. Ze 293 účastníků postoupilo do druhého dne pouze nejlepších osm, mezi nimiž najdeme právě i hříšníky, aktuálně 33. nejlepší tým světa. Z dalších našich zástupců se nejdále (TOP 32) dostali Entropiq, kteří vyřadili ENCE, o kolo dříve vypadlo trio eSuba, Sazka.BRUTE a Sampi.Tipsport.

SINNERS už za sebou mají výhry nad Unicorns of Love, Nexus Gaming a Zaran's Jeans. V dalším kole je bude dnes od 18:00 čekat nepříliš známý dánský tým MASONIC, na nejtěžšího soupeře se však mohou těšit v samotném zápase o postup. Pokud postoupí do semifinále, tak se mohou těšit na jednoho z dvojice Sprout, K23. Oba už v minulosti dokázali porazit, tak snad to vyjde i nyní a klapne postup do Closed Qualifieru!

Štítky: SINNERS, IEM Summer
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.