Přejít k hlavnímu obsahu

Před měsícem ovládl turnaj v Praze, nyní si 17letý talent vybojoval postup na World Cup

18. 10. 2024 | 12:00 Trackmania Reportáž
Letošního světového šampionátu ve hře Trackmania se zúčastní osm nejlepších hráčů světa. Kdo si účast nezajistil na vybraných regionálních akcích, ten musel během roku nasbírat dostatek bodů a následně uspět v play-off Trackmania World Tour. To se povedlo mimo jiné hráči, který před měsícem ovládl PLAYzone Challenge v naší Vodafone PLAYzone Areně!
eLconn, pusztitopako, tween
eLconn, pusztitopako, tween
Zdroj: doomject (s povolením)

Poprvé po mnoha letech neuvidíme na letošním světovém šampionátu bojovat o titul žádného českého ani slovenského hráče. Trackmania World Cup 2024 má totiž po přechodu z dvojic zpět na závody jednotlivců chudší formát, na finále na výstavišti Porte de Versailles se představí jen osm nejlepších závodníků.

Martin „Kappa“ Krompolc po minulé sezóně ukončil kariéru a Filip „eLconn“ Šprungl nenastoupil do TMWT Playoffs, ačkoliv měl dostatek bodů díky turnajům PLAYzone Challenge, které byly letos součástí World Tour. Slovenský jezdec Marek „tween“ Pacher sice v Playoffs nechyběl, ale od postupu ho dělily tři závody.

Přesto bude mít vrchol sezóny českou stopu. Mezi postupujícími hráči skrze TMWT Playoffs je totiž i Péter „Pusztitopako“ Varga. 17letý maďarský jezdec letos dvakrát zavítal do Česka, z PLAYzone Challenge si odvezl dvě medaile, díky nimž v celoročním žebříčku obsadil 2. místo. V play-off už jen potvrdil svoji fazónu.

Vzhledem k formátu sezóny je těžké mezi osmičkou účastníků vybrat jednoho favorita. Carl-Antoni „Carl Jr.“ Cloutier je pětinásobným světovým šampionem, ale velké tituly má na kontě polovina startovního pole. Ta druhá potom spoléhá na vynikající letošní formu. Mezi ně se řadí právě i Varga, který je připravený uspět.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.